NEA

Ford & VW: Νέο μνημόνιο έρχεται και για την αυτόνομη οδήγηση

Η συνεργασία της VW με την Ford δεν είναι η πρώτη, καθώς προηγήθηκε φέτος η ανακοίνωση της από κοινού εξέλιξης επαγγελματικών οχημάτων.

Τα πιο σοβαρά θέματα της συμφωνίας φαίνεται να έχουν λυθεί και οι δύο εταιρίες είναι έτοιμες να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο γίγαντα σε ότι αφορά τις αυτόνομες τεχνολογίες. Ως όχημα θα χρησιμοποιηθεί η εταιρία Argo AI, η οποία είναι μία start-up που δημιουργήθηκε από την Ford και πρόχειροι υπολογισμοί φέρνουν την αξία της να αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια. Η συνεργασία αυτή θα κοντραριστεί με την αντίστοιχη της Waymo και της Cruise της GM.

Η αυτόνομη οδήγηση εξελίσσεται σε έναν από τους κύριους πυλώνες της ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια και οι μεγάλοι παίκτες σπεύδουν να εξαγοράσουν όση τεχνογνωσία μπορούν για να μην μείνουν πίσω στο παιχνίδι. Τα κέρδη μπορούν να είναι και ιδιαίτερα μεγάλα, καθώς ο CEO της Ford, Jim Hackett, έχει προβλέψει ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα και άλλες νέες τεχνολογίες ίσως να αντιπροσωπεύουν συνολικά μία αγορά της τάξης των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!