NEA

Επίσημα και η “οικογενειακή” BMW 8 Gran Coupe

Αυτή είναι η τετράθυρη εκδοχή της BMW 8 η οποία έχει αυξημένο μήκος και φυσικά τετράθυρη πρακτικότητα.

Συγκεκριμένα, το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 23, εκατοστά φτάνοντας τα 5,082 μέτρα. Το πλάτος είναι μεγαλύτερο κατά 30 χιλιοστά (συνολικά 1,932 μέτρα), ενώ αυξημένο στα 3.023 χιλιοστά (+201 σε σχέση με το κουπέ) είναι και το μεταξόνιο. Κάπως έτσι και σε συνδυασμό με τις τέσσερις πόρτες (και τα παράθυρα δίχως πλαίσιο) πετυχαίνεται καλύτερη πρακτικότητα από την κουπέ «οκτάρα» που είχαμε δοκιμάσει.

Εννοείται πως το εσωτερικό είναι πανομοιότυπο της Σειράς 8 με την BMW να χαρακτηρίζει την Gran Coupe ως ένα 4+1 θέσεων μοντέλο (δηλ. πως χωρά και πέμπτος στρυμωγμένος επιβάτης στο πίσω κάθισμα). Η πλάτη του οποίου πάντως αναδιπλώνεται ασύμμετρα (40:20:40) στην περίπτωση που χρειάζονται περισσότερα από τα 440 λίτρα του πορτμπαγκάζ.

Η γκάμα περιλαμβάνει τις 840i (με 3-λιτρο 6-κύλινδρο βενζίνης 340 ίππων και 500 Nm) και 840i xDrive (diesel τρίλιτρο εξακύλινδρο με 320 ίππους και 680 Nm). Κορυφαία έκδοση είναι η Μ850i xDrive με τον bi-turbo V8 4.4 των 530 ίππων με το 0-100 σε μόλις 3,9 δεύτερα. Η τελική ταχύτητα είναι σε κάθε περίπτωση ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ ώρα, το κιβώτιο είναι παντού αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ στάνταρ σε όλες τις Gran Coupe είναι η ενεργητική ανάρτηση M (με εξαίρεση την 840d) και η τετραδιεύθυνση (στάνταρ στις τετρακίνητες εκδόσεις).


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!