NEA

H παραγωγή του κινητήρα FireFly ξεπέρασε τις 100.000 μονάδες

Το εργοστάσιο κινητήρων Bielsko-Biala της FCA, μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες παραγωγής στον κόσμο που διατηρεί τη διάκριση World Class Manufacturing Gold Medal από το 2012 ξεπέρασε ακόμα ένα ορόσημο.

Η νέα γενιά κινητήρων Turbo FireFly με κυβισμό 1,0 και 1,3 λίτρα προσφέρουν έως και 20% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου εξασφαλίζοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοσης, οδηγικής ευχαρίστησης και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Η νέα γενιά κινητήρων είναι διαθέσιμη στα Fiat 500X και Jeep Renegade και εφοδιάζεται για πρώτη φορά με την τελευταία γενιά του συστήματος MultiAir (MultiAir III).

Οι κινητήρες Turbo FireFly είναι διαθέσιμοι στα Fiat 500X και Jeep Renegade προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις και παράλληλα χαμηλές εκπομπές CO2. Ήδη οι πρώτοι 100.000 κινητήρες Turbo FireFly έχουν σαν αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 1,5 τόνους. 

Παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλές είναι στο σύνολο τους οι εκπομπές ρύπων χάρη στο φίλτρο μικροσωματιδίων, τις μειωμένες τριβές, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά, καθώς και την πλέον σύγχρονη εκδοχή του πρωτοποριακού συστήματος MultiAir (MultiAir III).

Έχοντας δοκιμαστεί για 75.000 ώρες σε συνθήκες προσομοίωσης, 60.000 ώρες σε εκτός δρόμου οδήγηση και 5.000.000χλμ. σε διάφορες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, οι κινητήρες FireFly ξεχωρίζουν για την αντοχή και την αξιοπιστία τους. Η έξυπνη αρχιτεκτονική τους εξασφαλίζει μεγάλο ποσοστό κοινών μηχανικών μερών για τις διάφορες εκδόσεις, καλύτερη οργάνωση της γραμμής παραγωγής και ευελιξία όσον αφορά μελλοντικές εξελίξεις με τη δημιουργία υβριδικών συστημάτων. 

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!