NEA

Evija, το όνομα του νέου ηλεκτρικού hypercar της Lotus [vid]

Παρότι η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει σε περίπου 2 εβδομάδες, η Lotus δεν έχασε ευκαιρία, στα πλαίσια του Goodwood, να δώσει ένα ακόμα στοιχείο.

Το project που μέχρι στιγμής γνωρίζαμε σαν Type 130 έχει πλέον επίσημο όνομα. Ονομάζεται Evija και προφέρεται ως «ev-eye-a». Όσο για τη σημασία του, υποδηλώνει τον ζωντανό, ή τον πρώτο σε ύπαρξη. Το νέο ηλεκτρικό hypercar της εταιρίας θα περάσει σε παραγωγή το 2020, ανοίγοντας ένα «εντυπωσιακό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της θρυλικής Βρετανικής φίρμας, κατασκευής σπορ μοντέλων».

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο, με τη Lotus να παίζει καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας, προσφέροντας κατά καιρούς teaser για να ανοίξουν την όρεξη. Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι η Evija θα παραχθεί σε μόλις 130 αντίτυπα. Φήμες κάνουν λόγο για ένα υπεραυτοκίνητο, με monocoque πλαίσιο, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, τέσσερις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά πάνω από 1.000 ίππους, ένα state-of-the-art συσσωρευτή, καθώς και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!