NEA

Το νέο Toyota Yaris δοκιμάζεται στις πίστες

Στο Nürburgring έχει φωτογραφηθεί το νέο Yaris να δοκιμάζεται ώστε να είναι έτοιμο για το λανσάρισμά του μέσα στο 2020.

Μετά από οκτώ χρόνια κυκλοφορίας και αρκετά facelift το Yaris οφείλει να περάσει στην επόμενη γενιά του αφού σχεδόν όλος ο ανταγωνισμός του έχει ανανεωθεί. Ήδη από πέρυσι υπάρχουν τα Ford Fiesta και Seat Ibiza, από το φθινόπωρο περιμένουμε τα νέα Renault Clio και Opel Corsa, ενώ από τις αρχές του 2020 το νέο Peugeot 208. Προς τα τέλη του 2020 θα λανσαριστεί και το νέο Hyundai i20 και λίγο νωρίτερα το νέο Toyota Yaris.

Το οποίο θα έχει σχεδιαστικά το στιλ της νέας Corolla (όπως στην φωτογραφία) με την χαρακτηριστική μάσκα, ενώ στις διαστάσεις αναμένεται ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο για καλύτερους χώρους. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα ταμπλό που επίσης θα μας παραπέμπει στη νέα Corolla, με όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και μία κεντρική touch-screen.

Μια μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας TNGA (που χρησιμοποιείται ήδη στα Corolla, C-HR κ.α.) θα αποτελέσει την βάση του νέου Yaris. Τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων θα έχει η υβριδική έκδοση του μοντέλου, ενώ εκτός απροόπτου θα υπάρχει ο turbo 1.200άρης κινητήρας καθώς και σπορ εκδόσεις με την υπογραφή GRMN. Ντίζελ έκδοση δεν θα υπάρχει καθόλου, ενώ πλήρης θα είναι η παλέτα με τα συστήματα υποβοήθησης και όλες τις νέες τεχνολογίες.

Το νέο Yaris θα κάνει πιθανότατα την πρώτη του εμφάνιση τον ερχόμενο Οκτώβριο στην έκθεση του Τόκιο, ενώ το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2020, πιθανότατα για την Γενεύη το Μάρτιο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν λίγο μετά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!