NEA

Επίσημο: Ηλεκτρικά Ford με πλατφόρμα Volkswagen!

H συμφωνία επικυρώθηκε και επίσημα και από το 2023 η Ford θα κατασκευάζει στην Κολονία της Γερμανίας το πρώτο της ηλεκτρικό πάνω σε MEB πλατφόρμα!

Όπως έχουμε γράψει η ηλεκτροκίνηση θα φέρει πολλές ανακατατάξεις και συμμαχίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Μία από αυτές έχει να κάνει με την συμμαχία της Ford και της Volkswagen για την εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης με αντάλλαγμα την παραχώρηση της πλατφόρμας MEB.

Η συμμαχία θα έχει έδρα τη νεοσύστατη εταιρία Argo AΙ με έδρα το Pittsburg των ΗΠΑ, ενώ η Ford θα ξεκινήσει να κατασκευάζει το πρώτο της ηλεκτρικό πάνω στην MEB από το 2023 στην Κολονία. Στην πορεία θα παρουσιάσει και ένα δεύτερο EV και στόχος εξαετίας είναι η πώληση 600.000 ηλεκτρικών Ford με πλαίσιο MEB.

Πέρα από τα ηλεκτρικά η Ford και η VW θα παράγουν από κοινού επαγγελματικά και pickup μοντέλα από το 2022.

Volkswagen CEO Dr. Herbert Diess and Ford President and CEO Jim Hackett announced their companies are expanding their global alliance to include electric vehicles

Η Volkswagen θα επενδύσει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Argo AI, δεσμεύοντας χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και συνεισφέροντας στην εταιρεία AID (Autonomous Intelligent Driving) επένδυση ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 200 υπαλλήλους από τo VW Group.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Volkswagen θα αγοράσει μετοχές της Argo AI από τη Ford για 500 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια. Η Ford θα επενδύσει τα υπόλοιπα 600 εκατομμύρια δολάρια από την ήδη ανακοινωθείσα δέσμευση μετρητών ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Argo AI. Μαζί με συνδυαστικές συναλλαγές η Ford και η VW θα έχουν ίσα μερίδια στην Argo AI που θα έχει μετοχικό κεφάλαιο σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!