NEA

To Volkswagen Group θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Τελικά η γερμανική εταιρία επέλεξε την Τουρκία αντί για την Βουλγαρία για την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής.

Η τελική απόφαση πάρθηκε μετά από πολλούς μήνες συσκέψεων και μεγάλο ρόλο στην επιλογή της Τουρκίας έλαβε το Κατάρ. Είναι γνωστό πως το εμιράτο κατέχει το 14,6% των μετοχών της VW και το 17% των ψήφων του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την Automotive News. Επιπλέον υπάρχουν πολύ στενοί δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, με το τελευταίο να προσπαθεί να ενισχύσει την τουρκική οικονομία και τον Ερντογάν με κάθε τρόπο.

To εργοστάσιο αυτό θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Σμύρνης και θα κατασκευάζει πολλά μοντέλα από όλες τις μάρκες του γκρουπ (VW, Skoda και Seat) με στόχο την ελάφρυνση του φόρτου παραγωγής των μονάδων που βρίσκονται στην Ευρώπη ώστε να δημιουργηθεί και χώρος για την τσέχικη εταιρία που πουλά σε ξέφρενους ρυθμούς. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως από το εργοστάσιο στην Τουρκία θα βγαίνουν 350.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!