NEA

Επίσημο: Τo νέο Nissan Juke θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη!

Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν και όπως είχαμε γράψει πριν από περίπου ένα μήνα η δεύτερη γενιά Juke θα κάνει ντεμπούτο στην γερμανική έκθεση.

Οι πωλήσεις του νέου Juke στην χώρα μας θα ξεκινήσουν αρχές 2020 (το τωρινό Juke κυκλοφορεί από το 2010) και στις 3 Σεπτεμβρίου στην Φρανκφούρτη θα κάνει ντεμπούτο μαζί με το αντίπαλο αλλά συγγενές νέο Renault Captur. Παρόλο που τα δύο SUV-Β θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη θα υπάρχει η γνωστή εντελώς διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση.

Μάλιστα η Nissan έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο teaser που βλέπεις στην οθόνη σου. Μπορούμε να υποθέσουμε πως η μάσκα θα είναι πιο δυναμική και όχι τόσο ιδιαίτερη, παρατηρώντας το λεπτό προβολέα πάνω από τον κάτω που έχει μοτίβο έλικας. Όπως φαίνεται το νέο Juke θα διατηρήσει το στιλ με τις πολλές ακμές και την εμφατική μάσκα, ενώ από πλευράς διαστάσεων θα φαρδύνει και θα χαμηλώσει ελαφρώς.

Το μεταξόνιο θα είναι ελαφρά μεγαλύτερο όπως και οι χώροι για τους επιβάτες. Μεγάλη αλλαγή θα υπάρχει στην σχεδίαση του εσωτερικού, τα πλαστικά και η ποιότητα κατασκευής στο νέο Juke θα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, θα υπάρχουν δεκάδες επιλογές εξατομίκευσης, ενώ θα εφοδιάζεται και με ότι πιο σύγχρονο στα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Το νέο Juke θα βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα CMF-B και κάτω από το καπό του θα έχει τους νέους turbo στα 1.000 κ.εκ. και 1.300 κ.εκ., ενώ θα υπάρχει και ο diesel (ακόμη… να πεθάνει το ρημάδι!) των 1.500 κ.εκ. Σίγουρη θα είναι και η πρώτη plug-in υβριδική έκδοση με ατμοσφαιρικό 1.600άρη μοτέρ και ένα καινοτόμο σύστημα μετάδοσης με ηλεκτρικό μοτέρ και δίχως συμπλέκτη, μήτε μετατροπέα ροπής.

Πρόκειται για το hybrid του Clio Ε-Tech με την διαφορά πως στο Juke (και φυσικά στα Captur και Megane) θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία στις 9,8 kWh (από 1,2) με ηλεκτροκίνηση για περίπου 40-50 χλμ. Έτσι, η Nissan θα αποκτήσει το πρώτο της υβριδικό μοντέλο που θα φορτίζει και στην πρίζα (ως PHEV).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!