NEA

Tesla: Πουλά περισσότερο αλλά συνεχίζει να μπαίνει χοντρά μέσα…

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 η Tesla σημείωσε θεαματική αύξηση των πωλήσεων αλλά με ταυτόχρονη απώλεια κερδών.

Συγκεκριμένα, η ζημιά για την Tesla διευρύνθηκε για ακόμη 408 εκατομμύρια δολάρια και παρόλο που τα έσοδά της έφθασαν στα 6,35 δισεκατομμύρια δολάρια με αύξηση κατά 59%. Παρόλο που η πτώση είναι μικρότερη από τα 718 εκατομμύρια της περσινής αντίστοιχης περιόδου, η μετοχή έπεσε έως 11,1% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εξηγήσεις που έδωσε η Tesla σχετίζονται με τα μεγάλα ποσά που ξοδεύει για την εξάπλωσή της σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στο νέο τεράστιο εργοστάσιο στην Σανγκάη. Παράλληλα μεγάλα ποσά ξοδεύονται στο να είναι έτοιμο το Model Y μέχρι το τέλος του 2020 αλλά και να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα σχέδια της εταιρίας, όπως το ηλεκτρικό της pick-up.

Το Μodel 3 είναι το πιο δημοφιλές με 72.531 μονάδες ενώ οι πωλήσεις των Model S και Model X έφθασαν στις 17.650 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 215 σε σχέση με πέρσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Tesla παρέδωσε  95.200 αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την εταιρία, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 134%!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!