ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bosch: Οι επόμενοι ψηφιακοί πίνακες θα έχουν 3D προβολή!

H γερμανική εταιρία εξελίσσει νέους digital πίνακες οργάνων που θα δημιουργούν τρισδιάστατη προβολή μπροστά από το κρύσταλλο!

Πλέον, πολλά από τα νέα μοντέλα προσφέρουν τους ψηφιακούς πίνακες οργάνων από τη βασική τους έκδοση εξοπλισμού με αναπόσπαστο στοιχείο την touch-screen στην κεντρική κονσόλα. Μάλιστα οι νέοι πίνακες προσφέρουν πολύ όμορφα γραφικά και πολύ μεγάλο εύρος πληροφοριών.

Έτσι, το επόμενο βήμα ίσως να είναι η τεχνολογία «παθητικής» (μιας και δεν απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών) τρισδιάστατης απεικόνισης μερικά εκατοστά έξω από το προστατευτικό διάφανο κάλυμμα του πίνακα οργάνων. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν 3D πίνακα οργάνων με προβολή πληροφοριών υπό διάφορες γωνίες.

Πέρα από την καλύτερη και πιο οικεία τρισδιάστατη απεικόνιση π.χ. των οδηγιών του συστήματος πλοήγησης ή της κάμερας οπισθοπορείας, το σημαντικό είναι πως οι κρίσιμες επισημάνσεις (π.χ. προειδοποίηση αποφυγής σύγκρουσης) θα είναι πολύ μεγαλύτερες και έντονες ώστε ο οδηγός να αντιδρά σε μικρότερο χρόνο.

Η Bosch εκτιμά πως οι νέοι 3D πίνακες ταιριάζουν απόλυτα και με την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης απεικονίζοντας πληροφορίες ακόμη και μετά το τιμόνι. Πάντως, οι ειδικοί εκτιμούν πως σε βάθος δεκαετίας οι πίνακες σταδιακά θα συμπληρώνονται και από εξελιγμένα συστήματα HUD με προβολή πάνω ή πριν το παρμπρίζ. Για να δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!