NEA

Γιατί δεν έγινε ποτέ η δημοπρασία της πρώτης Porsche; [vid]

Με έναν ιδιαίτερα επεισοδιακό όσο και πρωτοφανή τρόπο έγινε η δημοπρασία της Porsche Type 64, του θεωρητικά πρώτου αυτοκινήτου που έφτιαξε ο ίδιος ο Porsche με το όνομά του επάνω.

Την δημοπρασία διεξήγε ο οίκος RM Sotheby’s στο Monterey Car Week, με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Όμως ξαφνικά η δημοπρασία άρχισε να ξεφεύγει και ο υπεύθυνος δήλωνε κάποια εξωφρενικά νούμερα, φθάνοντας έως και τα 70 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που θα την καθιστούσε το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Και ενώ όλοι στην αίθουσα έχουν μείνει άναυδοι, ο υπεύθυνος της δημοπρασίας δηλώνει ότι το ποσό είναι λάθος και πρόκειται για 17 εκατομμύρια! Οι αντιδράσεις  και τα γέλια ήταν έντονα -όπως φαίνεται και στο video- με αποτέλεσμα να μην γίνει η πώληση του αυτοκινήτου.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν απλά ένα κόλπο της Sotheby’s για να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού σε μία ημέρα δημοπρασιών που δεν πήγε καθόλου καλά για την εταιρία.

Από την άλλη και η τιμή που ζητείται είναι ιδιαίτερα υψηλή, καθώς και η ίδια η Sotheby’s αναγνωρίζει ότι πρακτικά το αυτοκίνητο δεν είναι μία καθαρόαιμη κατασκευή του Porsche αφού έχουν χρησιμοποιηθεί τμήματα από την Volkswagen, την Fiat και άλλους μικρούς κατασκευαστές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!