NEA

Σουηδικό περιοδικό «κόβει» το νέο Toyota RAV4 στο τεστ ταράνδου [vid]

Στην σχετική δοκιμή που έκαναν οι συντάκτες του περιοδικού Teknikens Varld κατέληξαν πως το νέο RAV4 παρουσίασε «επικίνδυνη συμπεριφορά».

Η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καθυστερημένη επέμβαση του ESP αφήνοντας το αυτοκίνητο να σηκωθεί ακόμη και στους δύο εξωτερικούς του τροχούς (τόσο στην απλή έκδοση βενζίνης, όσο και στην υβριδική). Η συγκεκριμένη δοκιμασία ονομάζεται τεστ ταράνδου και εκτελέστηκε με ταχύτητα στα 68 χλμ./ώρα.

Από την μεριά της η Toyota απάντησε στο περιοδικό δηλώνοντας πως κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του RAV4 έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που προβλέπονται παγκοσμίως στις οποίες περιλαμβάνεται και αυτή του Teknikens Varld και δίχως να διαπιστωθούν τα αρνητικά συμπεράσματα περί επικίνδυνης συμπεριφοράς.


Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Toyota αποτυγχάνει στο τεστ ταράνδου. Το 2007 ήταν το Hilux που δεν ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία και στη συνέχειά υποβλήθηκε σε αρκετές τροποποιήσεις.

Το σουηδικό περιοδικό Teknikens Varld, έγινε γνωστό πριν από δύο και πλέον δεκαετίες όταν αποκάλυψε την αδυναμία της πρώτης γενιάς της Mercedes A-Class στο λεγόμενο τεστ ταράνδου. Έκτοτε εκτελεί τεστ ταράνδου για τα περισσότερα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται. Επίσης, είχε αναδείξει κάποια μειονεκτήματα των Jeep Grand Cherokee και Porsche Macan.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!