NEA

Ποια premium εταιρία κυριαρχεί και στην Κίνα;

Η Mercedes-Benz είναι αυτή που συνεχίζει να είναι η δημοφιλέστερη πολυτελής εταιρία στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Στο πρώτο οκτάμηνο της χρονιάς η Mercedes έχει παρουσιάσει άνοδο στο +4,1% και σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Με 464.226 πωλήσεις έχει προσπεράσει την BMW που έχει πουλήσει 21.584 αυτοκίνητα λιγότερα, αλλά και την Audi που έχει συνολικά 427.447 πωλήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι πως και οι τρεις εταιρίες έχουν θετικό πρόσημο σε μία αγορά που δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της μετά από μία εκρηκτική άνοδο που είχε τα τελευταία χρόνια. Πάντως, η επιτυχία της Mercedes-Benz η οποία όπως προβλέπουν οι αναλυτές θα διευρυνθεί μέσα στο επόμενο διάστημα σχετίζεται κυρίως με το γεγονός ότι συνεργάζεται με ντόπιους κατασκευαστές.

Η Mercedes δίνει μεγάλη σημασία στην παραγωγή μοντέλων για την εκεί αγορά, όπως τος επιμηκυμένες εκδόσεις των GLA, GLC, A Class, E Class και E Class. Η παραγωγή στην Κίνα αφενός ανταποκρίνεται καλύτερα στα γούστα των Ασιατών, ενώ αφετέρου επιτρέπει την αποφυγή κρατικών δασμών. Για αυτό το λόγο στους επόμενους μήνες οι Γερμανοί, σε συνεργασία με την BAIC Motor, θα λανσάρουν στην Κίνα από την ηλεκτρική EQC μέχρι -για πρώτη φορά- μία AMG, την A45!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!