NEA

Volvo XC40 στα 1.500 κυβικά με 163 ίππους και αυτόματο κιβώτιο Geartronic

Για ξεκούραστες, οικονομικές και απολαυστικές διαδρομές η αυτόματη έκδοση T3 Geartronic του XC40 είναι αυτό που έψαχνες τόσο καιρό.

Συστάσεις για το XC40, το κόμπακτ SUV της Volvo, προφανώς και δεν χρειάζονται. Με αυθεντική σκανδιναβική σχεδίαση και ξεχωριστό στιλ, συνδυάζει άνετους χώρους, εύκολη στη χρήση τεχνολογία και εξελιγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που κάνουν τη ζωή στην πόλη ή μακριά από αυτή λιγότερο περίπλοκη.


Το XC40 συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της Volvo, που βάζουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του, διαθέτοντας καινοτομίες που πρώτη φορά εμφανίζονται στην κατηγορία όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3’’, η κεντρική οθόνη αφής αλά τάμπλετ των 9,0’’ και το σύστημα Volvo On Call στο βασικό εξοπλισμό, καθώς και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, που ολοκληρώνει τον πολύ μεγάλο αριθμό των εξελιγμένων και ιδιαίτερα αποτελεσματικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Η πιο προσιτή σουηδική premium πρόταση στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των compact SUV, εστιάζει στα ουσιώδη, απαλλαγμένη από οτιδήποτε επιτηδευμένο ή περιττό. Μεγάλοι είναι και οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με το μέγεθος του πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 460 λίτρα. Ενδιαφέρον έχει πως στο XC40 υπάρχουν πολλές θήκες για μικρό-αντικείμενα (κάτω από τα καθίσματα, στις πόρτες κ.α.), γεγονός που αποδεικνύει την προσοχή που έδωσαν οι σχεδιαστές του στο να είναι όσο τα δυνατόν πιο πρακτικό και ευχάριστο στην καθημερινότητα.


Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη μεγάλη γκάμα των κινητήρων του είναι η αυτόματη έκδοση T3 Geartronic έκδοση. Στην οποία ο εξαιρετικός τρικύλινδρος turbo βενζίνης των 1.500 κυβικών -με την ισχύ πλέον των 163 ίππων και την ροπή των 265 Nm- που είχε λανσαριστεί με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων τώρα συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις.


Το Geartronic δεν διασφαλίζει μόνο βελούδινες και απόλυτα ομαλές αλλαγές των σχέσεων, αλλά υψηλά επίπεδα άνεσης στην πόλη και χαμηλή κατανάλωση στο ταξίδι. Άλλωστε τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: τελική στα 200 χλμ./ώρα, 0-100 σε 9,4 δλ., μέση κατανάλωση στα 6,6 λίτρα/100 χλμ., εκπομπή CO2 στα 149 γρ./χλμ. Ταυτόχρονα, οι εξαιρετικά κόμπακτ πρόβολοι σε συνδυασμό με την απόσταση των 211 χιλιοστών που απέχει το αμάξωμα από το έδαφος αποτελούν το εχέγγυο για απροβλημάτιστες εξορμήσεις στην ύπαιθρο.


Αξιοσημείωτο είναι πως το XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίστηκε στην καινοτόμο πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις Σειρές 60 και 90. Ανάμεσα στα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του XC40 ξεχωρίζουν τα συστήματα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety τελευταίας γενιάς, αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation) και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation)

Η τιμή εκκίνησης του Volvo XC40 στην έκδοση Τ3 είναι στις 31.935 ευρώ και στην έκδοση T3 Geartronic από τις 32.456 ευρώ. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε κάνοντας κλικ στο https://www.volvocars.com/gr/cars/new-models/xc40

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!