NEA

Νέα σχεδιαστική ρότα για την Jaguar με πιο ξεχωριστό χαρακτήρα

Η Jaguar έχει ένα νέο αρχισχεδιαστή, τον Julian Thomson. O οποίος έχει ένα πολύ δύσκολο καταρχήν έργο, καθώς θα διαδεχθεί τον Ian Callum.

Τον άνθρωπο που εδώ και μια εικοσαετία έχει προσδιορίσει και καθορίσει την εμφάνιση όλων των σύγχρονων μοντέλων της βρετανικής εταιρείας. Τελευταία και πολύ σημαντική διάκριση το βραβείο World Car Design για την πλήρως ηλεκτρική i-Pace, η οποία συνολικά κατέκτησε το βραβείο του World car για το 2019.

Η εποχή Callum είναι πλήρως διακριτή σε σχέση με το τι ίσχυε πριν για τα σπορ αυτοκίνητα αλλά και τις λιμουζίνες της μάρκας, ενώ ο Thomson φιλοδοξεί το ίδιο να συμβεί και τώρα κάτω από τη δική του διεύθυνση Ο στόχος του είναι να κάνει τις Jaguar πιο λαμπερές, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και πιο ξεχωριστές.

Μεγάλη βοήθεια σε αυτήν του την προσπάθεια θα είναι το νέο Κέντρο Σχεδιασμού της εταιρείας στο Gaydon της Μεγάλης Βρετανίας. Και αυτό γιατί η λειτουργία του αυξάνει κατακόρυφα τις δυνατότητες της μάρκας στη δημιουργία τόσο πρωτοτύπων όσο και μοντέλων παραγωγής.

Για το σκοπό αυτό είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τόσο σε ότι αφορά τη σχεδίαση σε υπολογιστές όσο και τη δημιουργία μοντέλων από πηλό. Ενδεικτική για τα παραπάνω είναι η παρουσία συνολικά 30 σύγχρονων μηχανών φρεζαρίσματος (διαμόρφωση μετάλλου και άλλων υλικών), τη στιγμή που στις παλιές εγκαταστάσεις υπήρχαν μόλις 2.

Η επένδυση είναι της τάξης των 500 εκατομμυρίων λιρών, ενώ συνολικά μπορούν να εργαστούν έως και 13.000 ειδικοί, καθώς εκτός από το Κέντρο Σχεδίασης θα έχουν εκεί την έδρα τους τα τμήματα Έρευνας και Εξέλιξης καθώς και η Διεύθυνσης Πωλήσεων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!