ΑΓΩΝΕΣ

Νικητής και πρωταθλητής ο Kalle Rovanperä με τη SKODA Fabia R5 evo

Οι Φινλανδοί Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen με τη SKODA Fabia R5 evo στέφθηκαν πρωταθλητές στην WRC 2 Pro, τερματίζοντας πρώτοι στην κατηγορία στο Ράλι Ουαλίας.

Τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του Ράλι Ουαλίας, βροχή, λάσπη και ομίχλη, δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τη SKODA Motorsport να πετύχει το στόχο της για την εφετινή χρονιά, την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία WRC 2 Pro. Με αψεγάδιαστη οδήγηση και βασιζόμενοι στην ταχύτητα και αξιοπιστία της SKODA Fabia R5 evo, οι Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen κατέκτησαν τη νίκη εξασφαλίζοντας το πρωτάθλημα στη WRC 2 Pro. Μάλιστα, με την επίδοσή του αυτή ο Φινλανδός έγινε ο νεαρότερος οδηγός που κατακτά τίτλο στο WRC!

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen που σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο τόσο στο Shakedown όσο και στην νυχτερινή σουπερειδική διαδρομή. Την πρώτη ουσιαστικά ημέρα του αγώνα, η μάχη μεταξύ των διεκδικητών της κατηγορίας WRC 2 Pro ήταν σκληρή και εντυπωσιακή καθηλώνοντας τους χιλιάδες θεατές.

Μετά το πρώτο πέρασμα και εξ αιτίας της καταιγιστικής βροχής, οι Ειδικές Διαδρομές καλύφθηκαν από ολισθηρή λάσπη που έκρυβε συχνά τεράστιες λακκούβες, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί η σωστή γραμμή για τους οδηγούς. Τα προβλήματα επεκτάθηκαν όταν άρχισε να πέφτει η νύχτα. Ο Rovanperä έχασε την πρώτη θέση από κλατάρισμα, αλλά η επίδοση του Jan Kopecky με τον νέο συνοδηγό του Jan Hlousek, ήταν αυτή που έφερε τους Τσέχους επικεφαλής στην κατηγορία με την άλλη SKODA Fabia R5 evo της ομάδας.

Στο δεύτερο σκέλος, το πιο μεγάλο του αγώνα, χωρίς μάλιστα δυνατότητα για ενδιάμεσα service, η SKODA Fabia R5 evo έδειξε τις δυνατότητές της. Ο Rovanperä οδήγησε χωρίς ρίσκα ενώ ο Kopecky ήταν άτυχος γιατί έχασε αρκετό χρόνο από κλατάρισμα, ενώ μία έξοδος στην διάσημη Ε.Δ. Sweet Lamb καθυστέρησε τον Τσέχο ακόμα περισσότερο. Η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα όμως της Fabia R5 evo έφερε το τσέχικο πλήρωμα ξανά στη 2η θέση.

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος, τα πληρώματα της SKODA Motorsport δεν είχαν παρά να οδηγήσουν συνετά και να σιγουρέψουν τις θέσεις 1-2 στην κατηγορία τους, κάτι που έγινε και με την ολοκλήρωση του αγώνα, η ομάδα πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο για φέτος στο WRC, με την ανάδειξη του Rovanperä σε πρωταθλητή WRC 2 Pro!

Επόμενος αγώνας, το Ράλι Ισπανίας (RACC Rally Catalunya-Espana), που θα διεξαχθεί από 24-27 Οκτωβρίου.

Τελικά αποτελέσματα Wales Rally GB (WRC 2 Pro)

  1. Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), SKODA FABIA R5 evo, 3:11:49.1 h
  2. Kopecky/Hlousek (CZR/CZR), SKODA FABIA R5 evo, +4:47.0 sec
  3. Greensmith/Edmonson (GBR/GBR), Ford Fiesta R5 ΜκII, +41:12.4 sec.
  4. Paddon/Kennard (NZL/NZL), Ford Fiesta R5 MkII, +14:15.1
  5. Ostberg/Eriksen (NOR/NOR), Citroen C3 R5, +23:55.3

Βαθμολογία Οδηγών WRC 2 Pro (μετά από 12/14 αγώνες)  

  1. Kalle Rovanperä (FIN), SKODA, 176 points (πρωταθλητής)
  2. Gus Greensmith (GBR), Ford, 125 points
  3. Mads Østberg (NOR), Citroën, 120 points
  4. Jan Kopecky (CZR), SKODA, 97 points
  5.  Lukasz Pieniazek (POL), Ford, 74 points
  6. Eric Camilli (FRA), Ford, 36 points

Βαθμολογία Κατασκευαστών WRC 2 Pro (μετά από 12/14 αγώνες)

  1. SKODA, 300 points
  2. Ford, 247 points
  3. Citroën, 120 points

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!