ΔΙΑΦΟΡΑ

IIHS: Τα Nissan Maxima και Altima διακρίθηκαν στα crash-test με πεζούς

Οι πρόσφατες αξιολογήσεις του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου για  την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) των Η.Π.Α., στα μεσαίου μεγέθους sedan,  κατατάσσουν ως superior το Nissan Maxima (μοντέλο 2019 και 2020) και ως advanced το Nissan Altima  (μοντέλο 2019 και 2020).

Η Nissan πιστεύει ότι η ουσιαστική τεχνολογία δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε μοντέλα πολυτελείας και εργάζεται επιμελώς για να προσφέρει χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB) με ανίχνευση πεζών, σε όλη τη γκάμα της.

«Η ευημερία των επιβαινόντων στα αυτοκίνητά μας είναι εξίσου σημαντική με την ευημερία των ατόμων που βρίσκονται εκτός των οχημάτων μας», δήλωσε ο Rob Warren, διευθυντής και επικεφαλής  μάρκετινγκ της Nissan North America. «Το AEB με ανίχνευση πεζών διατίθεται  ως standard ή προαιρετικά,   σε 10 οχήματα της Nissan για τα μοντέλα του 2020  και εργαζόμαστε για την περαιτέρω επέκταση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα»

Η αξιολόγηση του IIHS αποτελείται από τρία τεστ κάθε ένα εκ των οποίων σε δύο ταχύτητες, αποδίδοντας  έξι πιθανά αποτελέσματα. Το Maxima ήταν το μόνο δοκιμαζόμενο όχημα που κατάφερε να αποφύγει εντελώς το εμπόδιο και στις έξι δοκιμές.

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναπτύσσουν συχνά αυτά τα είδη προηγμένων συστημάτων σε πιο ακριβά μοντέλα πολυτελείας ή ως δαπανηρές επιλογές, οπότε η superior απόδοση των στάνταρ συστημάτων στο mainstream  Maxima, είναι αξιοσημείωτη», δήλωσε ο πρόεδρος του IIHS David Harkey.

To AEB της Nissan με ανίχνευση πεζών, συνδυάζει τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για την παρακολούθηση των κοντινών οχημάτων και των πεζών. Εάν εντοπιστεί ένας πεζός, οι οπτικές και ακουστικές ειδοποιήσεις συνοδεύονται από αυτόματη πέδηση, βοηθώντας στην εξάλειψη, ή σε σημαντική μείωση της σοβαρότητας μιας πρόσκρουσης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!