NEA

H Hyundai παρουσίασε έναν πολύ όμορφο και σύγχρονο τράκτορα

To HDC-6 Neptune παρουσιάστηκε στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στην Ατλάντα και ρίχνει φως στο μέλλον.

Το οποίο κατά πολλούς θα βασίζεται στο υδρογόνο και από την στιγμή που η Hyundai είναι ένας από τους κατασκευαστές που υποστηρίζουν την εν λόγω τεχνολογία το HDC-6 Neptune δεν θα μπορούσε παρά να εφοδιάζεται με κυψέλες καυσίμου (fuel cells).

Οι Κορεάτες θεωρούν πως ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου είναι ιδανικές για μεγάλα επαγγελματικά οχήματα που καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα, καθώς παρουσιάζουν περιορισμένο λειτουργικό κόστος, μεγάλη αυτονομία και μικρής διάρκειας ανεφοδιασμού δίχως αύξηση βάρους και περιορισμό ωφέλιμου φορτίου (όπως θα συνέβαινε με έναν EV τράκτορα).

Από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του ξεχωρίζει το κυριολεκτικά τεράστιο παρμπρίζ που εισέρχεται πολύ μέσα στη καμπίνα, καθώς και οι γρίλιες που τον περιβάλλουν και κρύβουν σκαλοπάτια που διευκολύνουν την είσοδο στην καμπίνα.

Πηγή έμπνευσης για την εμφάνιση του HDC-6 Neptune αποτέλεσε η Art Deco και τα αεροδυναμικά τρένα της δεκαετίας του ’30 που είχαν σχεδιαστεί από τον Henry Dreyfuss και που εκτελούσαν τα δρομολόγια της New York Central Railroad.

Μαζί με τον τράκτορα παρουσιάστηκε και ένα τρέιλερ ψυγείο, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Air Liquide. Η ιδιαιτερότητά του είναι το κρυογονικό σύστημα ψύξης του που λειτουργεί με άζωτο και είναι πιο αποτελεσματικό και αθόρυβο σε σχέση με τα συμβατικά.   

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!