NEA

ΣΕΑΑ: Κίνητρα μόνο για τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ανακοινώνει πως «έναντι της δημοσιότητας για κίνητρα στην αγορά και χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι απαραίτητο να σημειωθούν τα εξής:
  • Κίνητρα στην αγορά και στη χρήση αναμένεται να προσφερθούν μόνο στα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών, άρα μόνο στα ηλεκτρικά, επαναφορτιζόμενα.
  • Δεν αξιολογούνται μέτρα απόσυρσης και δεν σχεδιάζονται κίνητρα αγοράς για τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων (βενζίνης ή πετρελαίου).
  • Παράλληλα: Η πολιτεία ενδέχεται να αφαιρέσει ορισμένες προσαυξήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να εισαχθούν νεότερα οχήματα, όμως παράλληλα θα θέσει αυστηρούς κανόνες για την προστασία του καταναλωτή και την πάταξη της λαθρεμπορίας (διασταυρώσεις ΦΠΑ κλπ.)».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

    1. Καλησπέρα, δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη. Από τα όσα γνωρίζουμε θα αφορά υβριδικής τεχνολογίας μοντέλα με κάποιο πολύ χαμηλο όριο ρύπων π.χ. 80 γραμμάρια οπότε προφανώς μιλάμε για PHEV. Αλλά όπως είπαμε αυτά είναι εικασίες, αναμένουμε νεότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!