NEA

Το Opel Vivaro-e θα είναι διαθέσιμο το 2020

Θα διατίθεται με δύο μεγέθη μπαταρίας, με αυτονομία από 200 έως 300 χλμ. στον κύκλο WLTP. Μετά το νέο Vivaro-e έπεται το 2021 το Opel Combo-e, το 2021.

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μεγέθη μπαταρίας, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Το νέο Opel Vivaro-e θα διατίθεται με μπαταρία 50kWh ή 75kWh για αυτονομία έως 200 km ή 300 km αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP1. Η διεκπεραίωση των διανομών χωρίς εκπομπές ρύπων γίνεται όλο και πιο επιτακτική ανάγκη στις αστικές περιοχές, ενώ η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα αυξάνεται ανάλογα.

Το Vivaro-e βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 του ομίλου, που επιτρέπει τη χρήση συμβατικών αλλά και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Το Vivaro-e επεκτείνει τη γκάμα αποδοτικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Opel. Το επόμενο ηλεκτρικό LCV – το Opel Combo-e – αναμένεται το 2021.

Τρεις γενιές: το Opel Vivaro σημειώνει επιτυχία στην Ευρώπη από το 2001

Με το νέο Opel Vivaro-e, η γερμανική μάρκα θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία που ξεκίνησε η πρώτη γενιά του οχήματος το 2001. Το Vivaro A ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2014, έχοντας γίνει δημοφιλές κυρίως ως shuttle bus, panel van και platform truck. Η Opel παρέδωσε πάνω από 650.000 οχήματα σε πελάτες το διάστημα αυτό. Το 2014, λανσαρίστηκε η δεύτερη γενιά, από την οποία η Opel πούλησε περίπου 310.000 οχήματα μέχρι τα μέσα της φετινής χρονιάς.

Η τρίτη γενιά Opel Vivaro έφτασε στις εκθέσεις των διανομέων πριν από μερικές εβδομάδες. Το LCV διατίθεται τώρα σε τρία μήκη αντί δύο (4,60m, 4,95m και 5,30m). Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, έχει τώρα μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο κατά 200kg (έως 1.400kg) και η ικανότητα έλξης αυξάνεται κατά μισό τόνο (φορτίο τρέιλερ μέχρι 2.500kg). Οι περισσότερες εκδόσεις του νέου Vivaro έχουν ύψος 1,90m. που σημαίνει ότι έχουν άνετη πρόσβαση σε υπόγεια πάρκινγκ.

Επίσης έχουν αυξηθεί τα επίπεδα άνεσης για τον οδηγό και τους επιβάτες. Προαιρετικά, διατίθεται πολυάριθμες κορυφαίες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης, από προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip και πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 1800 μέχρι συστήματα multimedia infotainment. Χαρακτηριστικά όπως συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρα και ανοιγόμενο διαχωριστικό καμπίνας FlexCargo διευκολύνουν τους επαγγελματίες κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!