NEA

H BMW i4 θα είναι το αντίπαλο δέος του Tesla Model 3

Η 5η γενιά BMW eDrive θα λανσαριστεί για πρώτη φορά στο BMW iX3 το 2020 και θα ακολουθήσουν τα BMW iNEXT και BMW i4 το 2021.

Από το 2020 και μετά, η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive θα λανσαριστεί πρώτα στο BMW iX3 και στη συνέχεια στα BMW iNEXT και BMW i4. Ο ηλεκτροκινητήρας που έχει αναπτυχθεί για το BMW i4 αποδίδει μέγιστη ισχύ περίπου 530 ίππων, φτάνοντας στο επίπεδο ενός V8 των σημερινών μοντέλων BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το πρώτο Gran Coupé της οικογένειας BMW i επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 4,0 δεύτερα, ενώ η τελική του ταχύτητα υπερβαίνει τα 200 χλμ./ώρα.

Η 5η γενιά του eDrive περιλαμβάνει επίσης μία νέας σχεδίασης μπαταρία υψηλής τάσης με την τελευταία τεχνολογία μπαταριών. Η σχεδίαση της μπαταρίας υψηλής τάσης που αναπτύχθηκε για το BMW i4 χαρακτηρίζεται από μία επίπεδη σχεδίαση και βελτιστοποιημένη ενεργειακή πυκνότητα. Με βάρος περίπου 550 κιλά(!) έχει ενεργειακό περιεχόμενο περίπου 80 kWh που συνεπάγεται με αυτονομία περίπου 600 χλμ.

Η μονάδα φόρτισης επόμενης γενιάς είναι ένα ενιαίο πακέτο κατάλληλο για όλες τις μελλοντικές αρχιτεκτονικές οχημάτων. Μπορεί να χρησιμοποιείται σε plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα και είναι σχεδιασμένη για ισχύ φόρτισης έως 150 kW. Επιτρέπει  τη φόρτιση της μπαταρίας του BMW i4 κατά 80% σε 35 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος φόρτισης για αυτονομία 100 km είναι σχεδόν 6 λεπτά.

Το πλήρως ηλεκτρικό BMW i4 θα κατασκευάζεται από το 2021 και στη συνέχεια θα λανσαριστεί στις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές αγορές. Θα παράγεται στο βασικό εργοστάσιο της εταιρίας στο Μόναχο, όπου μεταξύ των άλλων κατασκευάζεται η Σειρά 3 Sedan με συμβατικό θερμικό κινητήρα και plug-in υβριδικό σύστημα, η Σειρά 3 Touring με συμβατικό σύστημα κίνησης και από το καλοκαίρι του 2020 και με plug-in υβριδική κίνηση, η BMW Σειρά 4 Coupé και η BMW M4 Coupé.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!