NEA

Τέλη 2021 θα είναι έτοιμο τo Rimac C_Two

Τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρικά hypercars ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια αλλά λίγα είναι αυτά που φτάνουν στην παραγωγή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Rimac με τους Κροάτες να έχουν παρουσιάσει από πέρυσι το C_Two και να χρειάζονται τουλάχιστον άλλα δύο για να παραδώσουν τα πρώτα (από τα 150 συνολικά αυτοκίνητα) στους πελάτες τους.

Μάλιστα το C_Two παραγωγής θα έχει άλλη ονομασία και στις φωτογραφίες το βλέπετε να δοκιμάζεται στην πίστα του Nardo (η οποία ανήκει στην Porsche, ενώ το 10% της Rimac ανήκει στους Γερμανούς).

Φυσικά υπάρχουν τρανά παραδείγματα και συμβατικών hypercars με μεγάλη καθυστέρηση, όπως είναι η Mercedes-AMG One. Ωστόσο, θεωρητικά ένα ηλεκτρικό hypercar έχει «απλούστερη» κατασκευή με το βασικό ζήτημα να αφορά στην διαχείριση της μπαταρίας.

Στην περίπτωση του Rimac C-Two υπάρχει μια μεγάλη 120 kWh που προσφέρει 550 χιλιόμετρα στο κύκλο WLTP. Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν συνολικά 1.915 άλογα και 2.240 Nm με το 0-100 χλμ./ώρα να βρίσκεται κάπου στα 2 δευτερόλεπτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!