NEA

Mercedes-Benz: Δοκιμές αυτόνομων S-Class σε πλήρως «ελεύθερες» πραγματικές συνθήκες!

Η Daimler έχει ήδη κάνει δοκιμές αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 σε δημόσιους δρόμους στην Στουτγάρδη.

Αλλά στην Καλιφόρνια τα τεστ είναι με κανονικούς οδηγούς και όχι με δοκιμαστές της εταιρίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Daimler με την Bosch σχετικά με μια παρτίδα περίπου 30 αυτόνομων Mercedes S-Class που θα κινούνται στον «αυτόματο», στους δρόμους του San Jose.

Παρόλο που τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μπορούν να ταξιδεύουν μόνα τους χάρη στον πλήρη εξοπλισμό από ραντάρ και LiDAR με σάρωσε λείζερ, θα υπάρχει στο εσωτερικό ένας οδηγός για λόγους ασφαλείας. Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να γνωρίσει το κοινό την αυτόνομη οδήγηση, αλλά να μάθουν και οι ίδιες οι εταιρίες πως βλέπουν από την πλευρά τους οι επιβάτες τις υπηρεσίες των robotaxi.

O ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας Ola Kallenius είχε εκφράσει κάποιους ενδοιασμούς και πως η αυτόνομη οδήγηση αφορά κυρίως στα επαγγελματικά τους οχήματα που κάνουν μεγάλες αποστάσεις. Ωστόσο, όπως φαίνεται το πρόγραμμα της αυτόνομης οδήγησης δεν θα παγώσει και στόχος είναι οι μεγαλύτερες συνεργασίες για ταχύτερη εξέλιξη με παράλληλη μείωση κόστους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!