NEA

Στο εξής όλα τα νέα μοντέλα Volkswagen θα μπαίνουν για σέρβις κάθε δύο χρόνια

Από το νέο Golf και μετά η VW θα προχωρήσει στο χρονικό διπλασιασμό των μεσοδιαστημάτων σέρβις των επιβατικών (και σε ένα προβλεπόμενο σύνολο χιλιομέτρων, ανάλογα με το μοντέλο) δίχως να είναι υποχρεωτικό το ετήσιο service, ενώ αλλάζουν και οι εργασίες.

Σύμφωνα με τον Achim Schaible, Διευθυντή του Δικτύου After Sales & Dealer της VW «η υψηλή ποιότητα των οχημάτων μας μας επιτρέπει να διπλασιάσουμε το διάστημα ελέγχου στην Ευρώπη σε 24 μήνες. Ως αποτέλεσμα, είμαστε μία από τις λίγες μαζικές μάρκες που καλούν τους πελάτες λιγότερο συχνά στο συνεργείο. Επιπλέον, η νέα μας τυποποιημένη επιθεώρηση αντικαθιστά την προηγούμενη, κάτι που απλοποιεί σημαντικά την έννοια της συντήρησης και την καθιστά πιο ξεκάθαρη τόσο για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Μετά το Golf το νέο πρόγραμμα συντήρησης με την ανά δύο χρόνια επίσκεψη στο συνεργείο θα υιοθετηθεί και για τα άλλα μοντέλα της μάρκας, είτε μετά την αντικατάσταση είτε έπειτα από την προγραμματισμένη ανανέωσή τους. Για τα ηλεκτρικά μοντέλα ID. θα ισχύει άλλο πρόγραμμα συντήρησης που θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη της εμπορικής τους διάθεσης. Στις άλλες ηπείρους πλην Ευρώπης θα εξακολουθεί να ισχύει το νυν μεσοδιάστημα σέρβις των 12 μηνών.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση της Volkswagen.

Με αρχή το νέο Golf, η Volkswagen διπλασιάζει το διάστημα ανάμεσα στους απαιτούμενους προγραμματισμένους ελέγχους και service του αυτοκινήτου. Πλέον, το αυτοκίνητο θα ελέγχεται και θα γίνεται το απαραίτητο service κάθε 24 μήνες, αντί για τους καθιερωμένους 12, που ισχύει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, αρχίζοντας από το νέο Golf, σταδιακά, μέσα στο 2020, αυτό θα ισχύσει για όλα τα μοντέλα της Volkswagen.

Όπως δήλωσε ο κ. Achim Schaible, Επικεφαλής After Sales και Δικτύου της Volkswagen, «η υψηλή ποιότητα των αυτοκινήτων μας, μας επιτρέπει να διπλασιάσουμε στους 24 μήνες το διάστημα ανάμεσα στους προγραμματισμένους ελέγχους και service. Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες μας θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα σημεία service λιγότερο συχνά. Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε ένα νέο, προγραμματισμένο τύπο ελέγχου που θα αντικαταστήσει το προηγούμενου τύπου service. Με τον τρόπο αυτό, καθιερώνουμε ένα απλούστερο πρόγραμμα συντήρησης, πιο διάφανο και κατανοητό για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Μέσα στο 2020, το νέο πλάνο θα υιοθετηθεί και από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας, είτε αυτό αφορά ολοκαίνουργια ή facelift μοντέλα είτε απλά έναρξη νέου κύκλου παραγωγής μοντέλου που είναι ήδη στην κυκλοφορία. Ένα ξεχωριστό πλάνο συντήρησης, θα παρουσιαστεί για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γκάμας ID. το οποίο θα ανακοινωθεί παράλληλα με το λανσάρισμα των μοντέλων.

Το νέο πλάνο συντήρησης με το διπλασιασμένο χρονικό διάστημα θα εφαρμοστεί στην Ευρώπη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία. Στις υπόλοιπες χώρες, οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες, όπως έντονη σκόνη ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν τη λειτουργία των αυτοκινήτων, επιβάλλουν να διατηρηθεί το διάστημα ανάμεσα στους προγραμματισμένους ελέγχους και service στους 12 μήνες. Τα χιλιομετρικά όρια, θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Ο νέος προγραμματισμένος έλεγχος κάθε 24 μήνες αντικαθιστά το προηγούμενο «μικρό» και «μεγάλο» service. Επίσης, σε συνδυασμό με το διπλάσιο χρονικό διάστημα, το σύνολο των ενεργειών συντήρησης αποκτά πιο τυποποιημένο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα πιο συνεπή και διάφανη κοστολόγηση, κάτι που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την ικανοποίηση των πελατών. 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!