NEA

Η Renault διεκδικεί το αφεντικό της Seat!

Όπως φαίνεται, οι Γάλλοι πρότειναν στο Luca de Meo να αναλάβει CEO της Renault για δύο χρόνια και κατόπιν να πάρει την παλιά θέση του Carlos Ghosn, στο τιμόνι ολόκληρου του ομίλου!

Ο Ιταλικής καταγωγής Luca de Meo είναι εδώ και τέσσερα χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Seat (πλέον και της Cupra) και όπως φαίνεται το έργο του ταιριάζει με τη φιλοσοφία της Renault. Η τελευταία αντιμετωπίζει αρκετούς κλυδωνισμούς στην κορυφή της. Τον Οκτώβριο απομάκρυνε τον μέχρι τότε CEO, Thierry Bollore, λόγω των ύποπτων επαφών του με τον άλλοτε κραταιό άνδρα του ομίλου Carlos Ghosn, που πλέον βρίσκεται στη φυλακή για οικονομικά σκάνδαλα.

Ένας επιτυχημένος μάνατζερ είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο σε αυτή τη φάση και, σύμφωνα με φήμες, αφού εξέτασαν τον Patrick Koller, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Faurecia, οι Γάλλοι κατέληξαν στο de Meo. Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, χωρίς ωστόσο αυτή να κατονομάζει τις πηγές της. Από την πλευρά τους, τόσο η Seat, όσο και η Renault απέφυγαν να σχολιάσουν κάτι επί του θέματος.

Εάν όλα αυτά ισχύουν, οι άνθρωποι της VW θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το Luca de Meo, καθώς όντως έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής, ενισχύοντας την εμπορική πορεία της Seat. H προοπτική, ωστόσο, να αναλάβει άμεσα τη Renault και σε βάθος χρόνου τον όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi, είναι κάτι που πιθανά δεν αγοράζεται με χρήματα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!