ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Όλα “πράσινα και καθαρά” για την Toyota

Η Toyota Motor Europe (TME) ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2019, σε όλες τις Ευρωπαϊκές δραστηριότητες και εγκαταστάσεις της χρησιμοποιήθηκε ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. 

Οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Toyota περιλαμβάνουν 9 εργοστάσια παραγωγής, 14 αποθήκες ανταλλακτικών, 7 κέντρα διακίνησης οχημάτων, 29 εθνικές εταιρίες Marketing & Πωλήσεων (NMSC), το κεντρικό γραφείο της TME και τα υποκαταστήματά του, και το Τεχνικό Κέντρο Toyota που μαζί καταναλώνουν συνολική ηλεκτρική ενέργεια 500 GWh.

«Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές για τη λειτουργία όλων των ευρωπαϊκών μας εγκαταστάσεων είναι ένα σημαντικό βήμα για το στόχο της Περιβαλλοντικής Πρόκλησης 2050» δήλωσε ο Dr.Johan van Zyl, Πρόεδρος & CEO της Toyota Motor Europe. «Η βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων μας στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική εάν θέλουμε οι πολίτες και οι καταναλωτές να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Toyota. Χάρη στην εμπορική επιτυχία των υβριδικών ηλεκτρικών μοντέλων μας, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε τους ευρωπαϊκούς στόχους εκπομπών CO2 για τα νέα οχήματα – σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση 360 και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε πέρα από τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων.»

Η χρήση ηλεκτρισμού αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές επιτεύχθηκε σε όλες μας τις δραστηριότητες χάρη σε ένα συνδυασμό πρωτοβουλιών όπως:

Πέρα από το ότι κατάφερε να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια απαλλαγμένη από διοξείδιο του άνθρακα, η Toyota συνεχίζει τις προσπάθειές της για συνολική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις δραστηριότητές της. Για παράδειγμα, στα εργοστάσια παραγωγής μας, από το 2013 (χρονιά αναφοράς για το Challenge 2050), η ενέργεια ανά παραγόμενο όχημα έχει μειωθεί κατά 18%. Συγκριτικά με το μέσο όρο της βιομηχανίας της Ε.Ε. των 28 κρατών-μελών με τιμή 2,3 MWh ανά παραγόμενο όχημα, η Toyota χρειάστηκε 48% λιγότερη ενέργεια.

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα ήταν ανέκαθεν προτεραιότητα για την Toyota. Θέματα περιβάλλοντος απασχολούν την κορυφαία ηγεσία της Toyota από το 1963 που ιδρύθηκε η Επιτροπή Περιβάλλοντος. Από το 1973, η εταιρεία προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της μέσω του Environmental Month. Η εταιρεία θέσπισε ένα πενταετές πρόγραμμα δράσης το 1992 για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και διατήρηση των πολύτιμων πόρων για τον πλανήτη. Όχι μόνο μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αυτοκινήτων της αλλά και εστιάζοντας σε όλες τις σχετικές λειτουργίες.

Η Περιβαλλοντική Πρόκληση Toyota 2020 (Toyota Environmental Challenge 2050) ανακοινώθηκε το 2015. Αποτελείται από 6 προκλήσεις* και είναι η βάση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Toyota, καλύπτοντας τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εταιρείας μας.

Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές συμβάλλει στους στόχους της εταιρείας για την Πρόκληση 2 (Μηδενικές Εκπομπές CO2 σε Όλη τη Διάρκεια Ζωής) και την Πρόκληση 3 (Μηδενικές Εκπομπές CO2 Εργοστασίων), που αποσκοπούν στην πλήρη  απαλλαγή από τις εκπομπές CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων υποστήριξης και εργοστασίων παραγωγής.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button