NEA

Επίσημο: Η Mercedes X-Class καταργείται!

Μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις η X-Class, το pick-up της Mercedes, θα σταματήσει να παράγεται από το Μάιο.

Όσο και αν το προσπάθησαν οι άνθρωποι της Mercedes η X-Class δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Το βασικό μειονέκτημα ήταν κυρίως η πολύ υψηλή τιμή πώλησης για ένα pickup που πρόσφερε λίγα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά από το Navara. Στο οποίο βασίζεται.

Τελικά από τον Μάιο στο εργοστάσιο της Nissan στην Βαρκελώνη θα σταματήσει να βγαίνει η X-Class αφήνοντας το ελεύθερο στο Navara για περισσότερες εξαγωγές. Στην Ευρώπη η X-Class ποτέ δεν κατάφερε κάτι αξιόλογο με μόνες αναλαμπές τις αγορές της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής. Από τα τέλη του 2017 και για όλο το 2018 η X-Class είχε πουλήσει μόλις 16.700 αυτοκίνητα και το 2019 ήταν ακόμη χειρότερο με πτώση στα 15.300.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα μοντέλο που βασίζεται πάνω σε ένα άλλο να μην τα καταφέρνει. Βλέπετε, μπορεί κάποιος να έχει το όνομα αλλά ο άλλος έχει και την χάρη. Χαρακτηριστικό είναι και το Fiat L200 που πήγε άπατο αν και βασίστηκε στο Mitsubishi L200. Παλιότερα έχουμε δει και άλλα παραδείγματα όπως τα Fiat Sedici/ Suzuki SX4, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Toyota Supra που έχει επισκιάσει για τα καλά την BMW Z4.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!