NEA

Το Vector W8 Twin Turbo ίσα που ξεπερνούσε το ένα μέτρο σε ύψος!

Τις δεκαετίες των 1980 και 1990 τα supercars ήταν εκείνα που τραβούσαν την προσοχή και πέρα από τις γνωστές υλοποιήσεις των Ferrari και Lamborghini υπήρχαν και άλλες ανεξάρτητες.

Όπως της αμερικανικής Vector Aeromotive Corporationη οποία είχε κατασκευάσει μόλις 17 μοντέλα Vector W8 Twin Turbo. Ένα από αυτά το βλέπετε στις φωτογραφίες μας. Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 9 που είχε παραδοθεί στο πελάτη του το 1991 στην τιμή των 178.000 δολαρίων.

Σήμερα η τιμή του εκτιμάται στις περίπου 720.00 δολάρια λόγω της σπανιότητας του, όσο δηλαδή πωλήθηκε σε μια πρόσφατη δημοπρασία που έγινε στην Αριζόνα.

H σχεδίαση του Vector μας παραπέμπει στο σχήμα «σφήνας» και της Lamborghini και περισσότερο της Alfa Romeo Carabo. Το ύψος του είναι ιδιαίτερα χαμηλό και μόλις στα 1,08 μέτρα με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω. Το εσωτερικό με τους πολλούς διακόπτες θυμίζει μαχητικό τζετ και άλλες εποχές.

Ο V8 χωρητικότητας 6,0 λίτρων έχει διπλά turbo για να αποδίδει 635 άλογα και 880 Nm. Εξαιρετικά νούμερα για εκείνη την εποχή και παρόλο που υπήρχε αυτόματο κιβώτιο της GM με μόλις 3 σχέσεις το Vector W8 μπορούσε να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με τελική στα 390 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!