NEA

Το Nikola Badger πετά το γάντι στο Cybertruck

Πολύ της μόδας φαίνεται να είναι τα ηλεκτρικά pickup στις ΗΠΑ αφού η Nikola παρουσίασε ένα ακόμη με 480 χιλιόμετρα αυτονομία.

Η Nikola από το Φοίνιξ της Αριζόνα μας είναι γνωστή εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια όταν είχε ανακοινώσει έναν ηλεκτρικό τράκτορα. Τώρα που η Tesla ανακοίνωσε το Cybertruck, η Rivian το RT1 και η GM το επίσης ηλεκτρικό Hummer έρχεται να μπει και αυτή στο παιχνίδι με το Badger.

Το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό pickup με ελκυστική σχεδίαση (δείτε τις κρυφές πτυσσόμενες λαβές) και συμβατικό διπλοκάμπινο χαρακτήρα με μία καρότσα που χωράει άνετα ένα jet-ski. Λογικό αφού το μήκος του αμαξώματος είναι στα 5,9 μέτρα με πλάτος στα 2,16 μέτρα. Με αυτές τις διαστάσεις το Badger προφανώς και έχει το μέγεθος ημιφορτηγού, αλλά τις ανέσεις μιας σούπερ λιμουζίνας με μια τεράστια touch-screen που θυμίζει φορητό υπολογιστή.

Η Nikola λέει πως η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων είναι στα 676 kW/ 919 PS με κανονική ισχύ στα 339 kW/ 461 PS με ροπή στα 1.329 Nm. Η δύναμη έλξης είναι στους 3,63 τόνους, ενώ μια έξοδος 15 kW προσφέρεται για την λειτουργία εργαλείων.

Η μπαταρία λιθίου είναι στις 160 kWh και προσφέρει με μία φόρτιση 480 χιλιόμετρα. Το αξιοσημείωτο είναι πως θα υπάρχει και έκδοση fuel cell με κυψέλες υδρογόνου που βασίζεται στην EV έκδοση και χάρη στα 8 κιλά συμπιεσμένου υδρογόνου θα φτάνει συνολικά την αυτονομία των 1.000 χιλιομέτρων!

Περισσότερα για το πολύ ενδιαφέρον Nikola Badger θα γίνουν γνωστά με την παρουσίαση του το φθινόπωρο και τις πρώτες παραδόσεις προς τα τέλη του 2021.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!