NEA

Μέσα στο 2021 το πρώτο ηλεκτρικό Dacia

Η Dacia, με τη συμβολή της μητρικής της εταιρίας, Renault, βάζει πλώρη για την ηλεκτροκίνηση της γκάμας της, αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά ή, το αργότερο, αρχές του 2022.

Για τη στρατηγική αυτή επιλογή της εταιρίας είχαμε αναφερθεί και πριν από ένα μήνα, με συγκεκριμένο άρθρο. Φαίνεται όμως ότι σιγά σιγά βγαίνουν περισσότερα στοιχεία στο προσκήνιο. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia διαθέτει την κωδική ονομασία «Dacia Urban City» και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελεί ένα μικρό όχημα πόλης. Οι δύο, πιο πιθανές, εναλλακτικές του είναι να βασίζεται είτε στο επόμενο Twingo Z.E. είτε στο Renault City K-ZE, που παρουσιάστηκε πέρυσι στην αγορά της Κίνας και είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει και ευρωπαϊκή έκδοση.

Ειδικά για το τελευταίο, είναι ένα μοντέλο προσιτό οικονομικά, με κόστος διάθεσης κάτω από 8.500 ευρώ στην Κίνα. Η ισχύς του παρέχεται από ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 45 PS και ροπής 125 Nm. Ο συσσωρευτής του είναι χωρητικότητας 26,8 kW,χαρίζοντας αυτονομία 271 χλμ. Φυσικά, μία ευρωπαϊκή έκδοση θα φέρει αρκετές βελτιώσεις και θα είναι πιο ακριβή. Ακόμα όμως και έτσι, το ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia αναμένεται να τοποθετηθεί αρκετά χαμηλά, οικονομικά, για τα δεδομένα της αγοράς.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!