NEA

Πωλείται ένα ακόμη πανέμορφο και πολύ σπάνιο Toyota 2000 GT

Το 2000 GT είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Toyota και το ακριβότερο ασιατικό που έχει πωληθεί ποτέ.

Οι δημοπρασίες για τα Toyota 2000 GT χτυπάνε κόκκινο, όπως και πριν από επτά χρόνια όταν ένα κίτρινο είχε πωληθεί για 880.000€. Ναι, τόσο μεγάλη είναι η αξία για το ακριβότερο Toyota όλων των εποχών και εδώ θα πρέπει να πούμε πως την περίοδο που κράτησε η παραγωγή του (1967-1970) κατασκευάστηκαν συνολικά 351 αυτοκίνητα εκ των οποίων μόνο τα 62 ήταν αριστεροτίμονα (στην Ιαπωνία επικρατεί το βρετανικό παρότι δεν ήταν ποτέ αποικία).

Σχεδιαστικά το Toyota 2000GT μας παραπέμπει ευθέως στην Jaguar E-Type και πραγματικά πρόκειται για το πιο όμορφο Toyota όλων των εποχών. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει στον Otto Linton, έναν πρώην οδηγό αγώνων και συλλέκτη, και θα δημοπρατηθεί την πρωτομαγιά από την RM Sotheby’s.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το ιαπωνικό κουπέ έχει έναν δίλιτρο ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο σε σειρά μοτέρ βενζίνης, με τρία 40άρια καρμπυρατέρ Solex 2, twin cam κυλινδροκεφαλή της Yamaha και την ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. H μετάδοση στους πίσω τροχούς γινόταν μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων, υπήρχε πίσω μπλοκέ διαφορικό και η τελική έφτανε τα 217 χλμ./ώρα.

Το Toyota 2000GT ήταν το πρώτο γιαπωνέζικο μοντέλο με τέσσερα δισκόφρενα και ρυθμιζόμενη (coilover) ανάρτηση. Το εσωτερικό αποτελεί ένα αριστούργημα ντυμένο με ξύλο και με έντονη βρετανική αύρα. Όπως και να ΄χει, αν τα «είχα» (λέμε, τώρα), δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό για να αποκτήσω αυτό το Toyota. Εσείς;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!