NEA

Μία απλή λύση για το ζήτημα της αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων…

Μια start-up εταιρία θεωρεί πως ένα τρέιλερ-μπαταρία θα μπορεί να εξαλείψει το ζήτημα της αυτονομίας σε κάθε EV. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Η EP Tender δεν θα λανσάρει κάποια πρωτότυπη ιδέα, αλλά μια πολύ απλή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με σχετικά μικρή μπαταρία. Αν θεωρήσουμε πως ένα EV έχει αυτονομία περίπου στα 200-300 χιλιόμετρα ένα τρέιλερ με μια γεννήτρια θα μπορούσε να την φορτίζει. Ακόμη καλύτερα θα ήταν αν αυτό το τρέιλερ είχε μία μπαταρία που θα μπορούσε θεωρητικά να την διπλασιάσει την αυτονομία.

Η γαλλική start-up εταιρία αυτό σκοπεύει να κάνει λανσάροντας ένα ειδικό τρέιλερ με μια μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ένα τρέιλερ ως range extender αλλά τελικά το κόστος της μπαταρίας μειώνεται συνεχώς και μέσα στην επόμενη τετραετία σκοπεύει να λανσάρει περισσότερα από 4.000 τρέιλερ με το καθένα να κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ.

Βέβαια εδώ τίθεται και πρακτικό του ζητήματος αφού ακούγεται κάπως να έχει καταβάλλει κανείς το λιγότερο 20.000-30.000 ευρώ για το αυτοκίνητο και ένα έξτρα κόστος για μια ακόμη μπαταρία.

Από την άλλη, η EP Tender θεωρεί πως το τρέιλερ-μπαταρία θα μπορούσε να δώσει λύση στις μακρινές διαδρομές (τουλάχιστον σε όσους δεν θέλουν να χάνουν χρόνο σε ταχυφορτιστές στους αυτοκινητοδρόμους) και θα μπορούσε να χρησιμοποιείται μέσω leasing ή βραχυπρόθεσμης ενοικίασης με περίπου 30-40 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο, ένα θέμα είναι η ασφαλής φύλαξη του τρέιλερ αφού εύκολα θα μπορούσε σχετικά εύκολα να κλαπεί. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε και τον έξυπνο τρόπο λειτουργίας του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!