NEA

Peugeot: H top εκδοχή του 208 θα είναι ηλεκτρική και GTi

Η Peugeot έχει ήδη παρουσιάσει τις plug-in εκδόσεις επιδόσεων του 508 με το λογότυπο «PSE» (Peugeot Sport Engineered).

«PSE» θα ονομάζονται όλες οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων Peugeot αφού το αφεντικό της εταιρίας Jean-Philippe Imparato θεωρεί πως αυτά τα μοντέλα προσφέρουν άλλου είδους οδηγική απόλαυση από τα αυθεντικά GTi που θα συνεχίσουν μόνο κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει μια εξαίρεση για ένα μοντέλο και παρόλο που θα έχει ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης να «φορούσε» τα διακριτικά GTi. Και αυτό δεν θα ήταν άλλο από το 208, όπως δήλωσε ο CEO της Peugeot, ο Imparato, στο βρετανικό Autocar.

Υπό αυτό το πρίσμα, έννα κάποιας μικρής ή μεγάλης έκτασης ηλεκτρικό σπορ 208 θα ήταν μία λογική επιλογή για την εταιρία, καθώς θα μοιραζόταν το κόστος εξέλιξης με το αντίστοιχο Opel OPC. Επίσης, θα μπορούσε να είναι και άμεσα ανταγωνιστικό στο γρήγορο Renault Clio το οποίο και αυτό ακούγεται ότι θα έχει έντονο το ηλεκτρικό στοιχείο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία των μικρών γρήγορων hatchbacks θα αποκτήσει σύντομα μία εξηλεκτρισμένη τεχνολογία, κάτι που σημαίνει ότι μοντέλα όπως το Fiesta ST ή το Polo GTi στις επόμενες γενιές τους θα αλλάξουν φιλοσοφία. Και όποιος προλάβει να αγοράσει ένα αυθεντικό σημερινό γρήγορο μικρό ίσως σε βάθος χρόνου να έχει και «συλλεκτική» αξία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!