NEA

Φορητή μονάδα φόρτισης για έως 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα [vid]

H εταιρία Ads-Tec παρουσιάζει μια έξυπνη μονάδα φόρτισης πάνω σε ένα φορητό ρυμουλκούμενο.

Πολλά είναι τα διάφορα πρότζεκτ για την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (παρακάτω παραθέτω μερικά), όπως μια έξυπνη και πρακτική λύση που παρουσιάζει η Ads-Tec. Πρακτικά πρόκειται για ένα κινούμενο «κοντέινερ», το οποίο η εταιρία ονομάζει «Mobile High Power Charger».

Η μέγιστη ισχύς φτάνει τα 3,2 MW(!) τα οποία διαχωρίζονται σε 10 ταχυφορτιστές με μέγιστη ισχύ 320 kW ο καθένας. Κάτι που σημαίνει πως μπορούν να ταχυφορτίσουν 10 αυτοκίνητα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σήμερα τα περισσότερα EV «ταχυφορτίζουν» έως τα 150 kW με εξαίρεσε την Porsche Taycan (στα 350 kW).

Αν δεν υπάρχει μόνιμη τροφοδοσία από το δίκτυο η αντικατάσταση των φορητών σταθμών φόρτισης είναι εύκολη, καθώς αλλάζει το ρυμουλκούμενο. Το οποίο μπορεί να δίνει λύσεις σε περιστασιακή ζήτηση, όπως κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων ή των καλοκαιρινών μετακινήσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!