NEA

H VW θα διαθέτει χειροκίνητα μηχανικά κιβώτια για όσο υπάρχει ζήτηση

Την σχετική δήλωση έκανε ο τεχνικός διευθυντή της εταιρίας Matthias, o οποίος είπε ότι κάποιοι καταναλωτές απολαμβάνουν να παραμένουν πιστοί σε κλασικές συνήθειες.

Μια φορά και έναν καιρό τα αυτόματα κιβώτια ήταν αργά και άτσαλα στην λειτουργία τους, ενώ επιβάρυναν πάρα πολύ την κατανάλωση καυσίμου. Πλέον αυτά τα ζητήματα έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα νέα αυτόματα κιβώτια (με μετατροπέα ροπής και διπλό συμπλέκτη) τα προτιμούν όλο και περισσότεροι οδηγοί.

Και πέρα από το θέμα της άνεσης και της ξεκούρασης στην διάρκεια της οδήγησης, υπάρχει και το θέμα της καλύτερης αντίδρασης του οδηγού αφού μπορεί να έχει διαρκώς τα δύο του χέρια πάνω στο τιμόνι. Από την άλλη, τα χειροκίνητα αποτελούν για τους Ευρωπαίους την δημοφιλέστερη επιλογή αφού κοστίζουν λιγότερο και προσφέρουν μεγαλύτερη συμμετοχικότητα στην οδήγηση.

Η VW είναι μία από τις λίγες εταιρίες οι οποίες δηλώνουν ότι θα κρατήσουν για αρκετό χρονικό διάστημα τα μηχανικά κιβώτια. Μεταξύ των αυτοκινήτων που θα έχουν μηχανικό κιβώτιο θα είναι και το νέο Golf GTi που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα. Το κιβώτιο αυτό θα είναι εξατάχυτο μηχανικό ενώ θα υπάρχει και το αυτόματο 7-τάχυτο DSG. Με χειροκίνητο κιβώτιο θα συνεχίσουν τόσο το Up! GTi όσο και το Polo GTi, κάτι όμως που δεν θα ισχύει για τα κορυφαία R της γερμανικής εταιρίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!