ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

90 χρόνια φίλτρα καυσίμου Bosch

Η γκάμα φίλτρων της Bosch για επιβατικά αυτοκίνητα καλύπτει το 95% της αγοράς στην Ευρώπη

Ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ρύποι στα καύσιμα προκαλούσαν φθορές στον κινητήρα. Το 1930, η Bosch βρήκε τη λύση στο πρόβλημα μέσω των φίλτρων καυσίμου που προστάτευαν τα συστήματα ψεκασμού των κινητήρων πετρελαίου -και μετέπειτα βενζίνης- από τα υπολείμματα. Παρόλο που τα φίλτρα πετρελαίου της Bosch άρχισαν να χρησιμοποιούνται 90 χρόνια πριν και ήταν ήδη πολύ αποτελεσματικά, έπρεπε να συντηρούνται αρκετά συχνά. Λίγα χρόνια αργότερα, η Bosch βρήκε επίσης την λύση και για αυτό: Το 1936, ένα ειδικό στοιχείο χρησιμοποιήθηκε ως ενδιάμεσο φίλτρο. Από τότε το υλικό έχει δεχτεί βελτιώσεις και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα χάρη στην μεγάλη του αποτελεσματικότητα.

Η Bosch πέραν της μεγάλης της τεχνογνωσίας στον τομέα των συστημάτων ψεκασμού και φίλτρων, ανέπτυξε επίσης λύσεις στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τον κινητήρα. Το 1998, για παράδειγμα, το φίλτρο πετρελαίου common-rail της Bosch με διαχωριστή νερού τέθηκε σε κυκλοφορία στην αγορά. Ένα ειδικό φίλτρο βενζίνης που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό των δεξαμενών καυσίμου αναπτύχθηκε το 2001 ενώ ένα φίλτρο πετρελαίου common rail για κινητήρες που χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα το 2009.

Τα φίλτρα καυσίμου διαχωρίζουν αξιόπιστα τα σωματίδια και το νερό από το καύσιμο και συνεισφέρουν στην μέγιστη απόδοση του κινητήρα. Υλικά υψηλής ποιότητας, που υπόκεινται σε σχολαστική επεξεργασία και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους εξασφαλίζουν ότι τα φίλτρα πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνα του πρώτου εξοπλισμού.

Φίλτρα για την αυτοκίνηση του μέλλοντος

Τα υβριδικά, ηλεκτρικά ή τα οχήματα που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου επίσης θα χρειάζονται προστασία για τον κινητήρα τους. Εξάλλου, όλα αυτά τα συστήματα κίνησης χρειάζονται καθαρό καύσιμο, αέρα και νερό ή λάδι ως ψυκτικό ή λιπαντικό μέσο για τις μπαταρίες τους και/ή τους κινητήρες τους. Προκειμένου να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργία, η μεγάλη διάρκεια ζωής των οχημάτων και ο καθαρός αέρας στην καμπίνα, τα φίλτρα θα είναι απαραίτητα και στο μέλλον. Για αυτό τον σκοπό, η Bosch προσφέρει μια ευρεία γκάμα ανταλλακτικών φίλτρων που καλύπτει την αγορά της Ευρώπης σε ποσοστό που υπερβαίνει το 95%. Στην δημοσκόπηση του γερμανικού περιοδικού “auto motor and sport”, η Bosch για 14η φορά ψηφίστηκε ως “Best Brand” στην κατηγορία των φίλτρων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button