NEA

To VW Tiguan είναι το δημοφιλέστερο SUV στην Ευρώπη

Κάθε 35 δευτερόλεπτα κατασκευάζεται και από ένα Tiguan με αποτέλεσμα το γερμανικό SUV να κατατάσσεται ανάμεσα στα 3 δημοφιλέστερα σε πωλήσεις του κόσμου.

Το Tiguan αποτελεί πλέον ένα αδιαμφισβήτητο best-seller για την Volkswagen αφού για το έτος 2019 κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και το Golf (το οποίο πέρασε στην επόμενη γενιά του). Την άνοιξη του 2020 συμπλήρωσε το ορόσημο των 6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την έναρξη της παραγωγής του το 2007.

Μόνο το 2019 η παραγωγή του Tiguan έφτασε τις 910.926 αυτοκίνητα και είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στο VW Group. Διατίθεται στο 80% των χωρών του πλανήτη και κατασκευάζεται στα εργοστάσια στη Γερμανία, στην Ρωσία, στην Κίνα και στο Μεξικό.

Η συνταγή της επιτυχίας φάνηκε από την αρχή για το Tiguan έχοντας ήδη εξαιρετικές πωλήσεις από την πρώτη χρονιά στην αγορά, ενώ πλέον στην τρίτη γενιά του πωλείται παντού, και με μεγάλη επιτυχία σε χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ όπου ιδιαίτερης εκτίμησης τυγχάνουν οι επιμηκυμένες XL εκδόσεις του με το μακρύ μεταξόνιο.

Η συνέχεια για το Tiguan αφορά σε ένα «βαρύ» facelift που θα δεχθεί ώστε να εναρμονιστεί τεχνολογικά και αισθητικά με το νέο Golf και να αποκτήσει για πρώτη φορά και plug-in υβριδική έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!