ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Fiat Chrysler Automobiles 2019 Sustainability Report: Εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Το 2019, ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA) προχώρησε σε αποφασιστικά βήματα ώστε να θέσει τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη του, εστιάζοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η δημοσίευση του FCA 2019 Sustainability Report και του σχετικού σύντομου video, προσφέρουν πληροφορίες αναφορικά με τα επιτεύγματα του Ομίλου σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που εφαρμόστηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Η Fiat Chrysler Automobiles εστιάζει τις προσπάθειες της ώστε να μειώσει το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της και παράλληλα να ενισχύσει το θετικό τους αντίκτυπο στην κοινωνία. Το 2019 ο Όμιλος μείωσε περαιτέρω το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα ανά παραχθέν αυτοκίνητο στις μονάδες παραγωγής του. Συγκεκριμένα σε σχέση με το 2010, η FCA πέτυχε μείωση της κατανάλωσης νερού κατά σχεδόν 40%, μείωση 27% στις εκπομπές CO2 και μείωση κατά 64% στην παραγωγή απορριμμάτων.

Ο Όμιλος FCA έχει δεσμευτεί σε σημαντικά προγράμματα, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα βιώσιμο μέλλον παράλληλα με την ενίσχυση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, όπως είναι τα παρακάτω:

  • Στη Βραζιλία η FCA προχώρησε στην επένδυση 3,4 δις. ευρώ, με στόχο την ανανέωση της γκάμας μοντέλων των Fiat και Jeep, καθώς και τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου παράγωγης κινητήρων εναλλακτικών καυσίμων, το οποίο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εγκατάσταση του είδους στην Λατινική Αμερική.
  • Στην Κίνα ο Όμιλος παρουσίασε το νέο Jeep Commander PHEV, το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της παγκόσμιας γκάμας της μάρκας.
  • Στην Ιταλία προχωρά η εκτέλεσε του επενδυτικού πλάνου ύψους 5 δις. ευρώ, το οποίο επικεντρώνεται στον εξηλεκτρισμό, με την παραγωγή νέων μοντέλων και τη λειτουργία του νέου Battery Hub στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο, όπου θα συναρμολογούνται μπαταρίες για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου.
  • Για τη Maserati, η FCA, εκτελεί μια ριζική αλλαγή της προϊοντικής γκάμας που θα περιλαμβάνει σειρά υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών νέων μοντέλων.
  • Στις Η.Π.Α., ο Όμιλος επένδυσε 4,2 δις. ευρώ για την επέκταση των εγκαταστάσεων στο Μίσιγκαν και την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής στο Ντιτρόιτ όπου θα παράγονται νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Jeep. Η παραπάνω επένδυση θα οδηγήσει στη δημιουργία 6.500 νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή.

Παράλληλα με τις παραπάνω επιχειρηματικές δραστηριότητες, η FCA, ενισχύει τις τοπικές κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, έχοντας διαθέσει οικονομική βοήθεια της τάξης των 28 εκ. ευρώ.

Τέλος με τη δημοσίευση σχετικά με τις ενέργειες του 2019, σημαντικό είναι να τονιστούν και οι πρωτοβουλίες του Ομίλου στην παρούσα φάση κατά την πανδημία του COVID-19. Η Fiat Chrysler Automobiles έχει προσφέρει βοήθεια μέσω της παραγωγής και της εξέλιξης ιατρικού εξοπλισμού, όπως αναπνευστήρες και μέσα ατομικής προστασίας, ενώ έχει προχωρήσει στην ενίσχυση νοσοκομείων και στην παροχή βοήθειας, ιδιαίτερα σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto