BLOGNEAΝίκος Ι. Μαρινόπουλος

Τελικά θα επενδύσει η Volkswagen στην Ελλάδα; [blog]

Όλοι θα θέλαμε κάποια στιγμή μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρά σε μια σημαντική επένδυση στην χώρα μας. Ωστόσο, τι λέει η λογική;

Τον Φεβρουάριο η είδηση πως η Volkswagen είχε επιλέξει την Θάσο ως την περιοχή της εξέλιξης ενός προγράμματος αυτόνομης οδήγησης είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και είχε κάνει τον γύρο… του ελληνικού διαδικτύου. Μάλιστα υπήρξε επιβεβαίωση και από κυβερνητικά στελέχη και το ρεπορτάζ είχε αναδείξει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Τώρα, έρχεται ένα νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που έχει ως τίτλο «Πέντε νησιά διεκδικούν την επένδυση της Volkswagen». Το άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «…κλιμάκιο επιτελών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να περιοδεύσει σε πέντε ελληνικά νησιά που έχουν επιλέγει μεταξύ άλλων, για να διαμορφώσει πιο ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το ποιο θα επιλέξει για να τρέξει το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης».

Καταρχήν, δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που να μην εύχεται να πραγματοποιηθεί μια οποιαδήποτε επένδυση από ένα εταιρικό κολοσσό. Πέρα από τις όποιες προοπτικές δημιουργηθούν ίσως επιτέλους αλλάξει και ο τρόπος λειτουργίας του όλου επιχειρηματικού μοντέλου και ίσως μια επένδυση όπως της VW να αποτελέσει πόλο έλξης και για άλλες μεγάλες εταιρίες.

Ωστόσο, αν το δούμε πιο λογικά το θέμα υπάρχουν δύο πράγματα που ίσως να μην κολλάνε και τόσο. Το πρώτο είναι για πιο λόγο σώνει και καλά να επιλεγεί κάποιο νησί ως «τεχνολογικό πάρκο εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης». Όλοι γνωρίζουμε πως οι δρόμοι των νησιών μας δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει. Ίσως επειδή όταν τελειώνει η θερινή περίοδος η κυκλοφορία μειώνεται αισθητά. Από την άλλη ακούγεται πως σε αυτό το νησί μπορεί να στηθεί ακόμη και πίστα δοκιμών.

Γιατί όμως σε νησί και όχι κάποια άλλη περιοχή με μεγαλύτερη αμεσότητα και αποφεύγοντας τα δρομολόγια πλοίων; Πάντως, το δημοσίευμα αναφέρει πως η Θάσος περνά σε δεύτερη μοίρα και εξετάζονται άλλα πέντε νησιά. Μακάρι να επιλεγεί κάποιο από αυτά. Επίσης, στο δημοσίευμα υπάρχουν  , ενώ υπάρχουν και υπονοούμενα πως στην χώρα μας θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην χώρα μας το εργοστάσιο που έχει παγώσει στην Τουρκία. Εσείς τι πιστεύετε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!