NEA

Το Superformance MKIII-R μας αρέσει τρελά. Εσάς;

Είναι από εκείνα τα αυτοκίνητα που αναρωτιέσαι τι θα γινόταν στην παραλιακή αν κυκλοφορούσες με αυτό.

Μοιάζει πολύ με Shelby Cobra και δεν το κρύβει. Άλλωστε γιατί να κάνει κάτι τέτοιο η καλιφορνέζικη Superformance που εδώ και δεκαετίες εξειδικεύεται στην μετασκευή κλασικών Ford, Corvette και άλλων γνήσιων αμερικανικών αυτοκινήτων. Μάλιστα η εταιρία έχει εξελίξει δικό της πλαίσιο για μία σειρά μοντέλων που λέγεται MKIII που έχουν ανεξάρτητη ανάρτηση, πίσω μπλοκέ διαφορικό, τετραπίστονα δισκόφρενα μπροστά και εξαπίστονα προαιρετικά.

Το ωραίο είναι πως στο σασί κάθε μοντέλου, όπως και του MKIII-R που βλέπετε, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την εγκατάσταση του συνδυασμού κινητήρα/ μετάδοσης που επιθυμεί. Για την περίσταση έχει επιλεχθεί ένας 7-λιτρος V8 της Roush που αποδίδει 510 άλογα και 700 Nm που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Το εσωτερικό είναι σπαρτιάτικο και λιτό όπως ταιριάζει σε μία τέτοια κατασκευή που ωστόσο δεν είναι καθόλου φτηνή ακόμη και για τα αμερικανικά δεδομένα. Αρκεί να πούμε πως οι τιμές για το Superformance MKIII-R ξεκινούν από τις 79.000 δολάρια. Δίχως το μοτέρ και το κιβώτιο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!