NEA

Renault: 2+ δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 3 χρόνια

Αυτός είναι ο στόχος της γαλλικής εταιρίας η οποία θα προχωρήσει σε 14.600 περικοπές θέσεων εργασίας και στην σταδιακή μείωση της παραγωγής.

Η Renault περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους και για αυτό θα εφαρμόσει ένα δραστικό πλάνο μείωσης του λειτουργικού και κατασκευαστικού της κόστους. Η ανακοίνωσε έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωσε των πλάνων της συμμαχίας και περιλαμβάνει περικοπές σε δύο βασικούς τομείς.

Όσον αφορά στο εργατικό δυναμικό στην Γαλλία θα απολυθούν 4.600 υπάλληλοι, ενώ εκτός συνόρων της χώρας οι περικοπές θα φτάσουν τις 10.000 θέσεις εργασίας. Παράλληλα θα μειωθεί η ετήσια παραγωγή αυτοκινήτων με στόχο την μείωση κατά 700.000 μονάδες έως το 2024. Έτσι, η Renault που το 2019 είχε μια παραγωγή στα 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2024 ο όγκος θα πρέπει να μειωθεί στα 3,3 εκ.

Αναμενόμενη είναι η εγκατάλειψη των πλάνων για επέκταση εργοστασίων στη Ρουμανία και στο Μαρόκο. Αναμενόμενη θα είναι και η κατάργηση μοντέλων (όπως τα Scenic, Espace, Talisman), ενώ άδηλο παραμένει το μέλλον της Alpine η οποία πιθανότατα θα «παγώσει» και ίσως στο μέλλον επιστρέψει ως ηλεκτρική.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button