NEA

BMW: Απολύει 5.000 υπαλλήλους της με κίνητρα αποχώρησης

H γερμανική εταιρία θα προχωρήσει στην περικοπή 5.000 θέσεων στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κάτι η πανδημία, κάτι η ανάγκη για βραχυπρόθεσμη οικονομική αναδιάρθρωση και η BMW θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε νέα μείωση των λειτουργικών της εξόδων. Κάθε χρόνο από την εταιρία αποχωρούσαν ή συνταξιοδοτούνταν περίπου 5.000 εργαζόμενοι.

Ωστόσο, ακόμη και αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό και πως στους επόμενους μήνες θα χρειαστεί να ξεκινήσει ένα νέο γύρο απολύσεων και σε πιο δραστικές λύσεις. Για αυτό η BMW βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα εργαζομένων ώστε να συμφωνήσουν σε κάποια πακέτα αποχωρήσεων ή σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Το πρώτο τρίμηνο η BMW είχε μεγάλη ζημιά με πτώση πωλήσεων -6,4% και το δεύτερο αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η Renault έχει επίσης ανακοίνωσε πλάνο αναδιάρθρωσης με την περικοπή 14.600 θέσεων εργασίας εντός και εκτός Ευρώπης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!