NEA

Devel Sixteen: Το φιάσκο με τα 5.000 άλογα… επιστρέφει!

Θυμάστε την Devel Motors, μια startup εταιρία από το Ντουμπάι που κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Τα hypercar αποτελούν πόλο έλξης για οποιονδήποτε αγαπά το αυτοκίνητο αφού τα πάντα σε ένα τέτοιο τετράτροχο είναι στο μάξιμουμ. Από τις επιδόσεις και την ισχύ μέχρι την αστρονομική τιμή και την φήμη. Που πολλές φορές μπορεί όλα να παραμένουν στο επίπεδο της τελευταίας αφού όπως συχνά συμβαίνει η φήμη προηγείται της αλήθειας.

Και η αλήθεια για την Devel Motors είναι πως ναι μεν είχε παρουσιάσει στο Dubai το Sixteen των 5.000 PS (από το 2013 ως concept, το 2007 ως τελικό μοντέλο), αλλά ακόμη να δούμε κάτι σε επίπεδο παραγωγής. Και οι περισσότεροι φυσικά και αμφιβάλλουν για το αν υπάρχει ένας V16 με 12,5 lt που να δίνει μια τέτοια ισχύ.

Πάντως, η αμερικανική Steve Morris Engines ισχυρίζεται πως έχει κατασκευάσει το μοτέρ ενώνοντας δύο LS V8. Και προσθέτοντας τέσσερα turbo ώστε η ισχύς να φτάνει σε αυτά τα εξωπραγματικά επίπεδα. Dream on, θα έλεγα! Και ας ελπίσουμε να μην κινείται στο ίδιο μήκος κύματος και το ελληνικό Chaos των 3.000 PS.

Όπως και να έχει τα παραμύθια δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν και τέλος. Τουλάχιστον όχι σύντομο. Και για αυτό ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Mark Holster μας προσφέρει μερικές σπέσιαλ ψηφιακές εικόνες που μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι μια ένα ακόμη πιο hyper Sixteen. Αν κάποια στιγμή γίνει πραγματικότητα και δεν αποκαλυφθεί το όλο φιάσκο αφού το μόνο που έχουμε δει είναι να κινείται σε μια ευθεία στο ρελαντί και με κάτω από 100 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!