NEA

Η Γερμανία δίνει 6.000€ επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Το πρόγραμμα επιδότησης φτάνει συνολικά τις 9.000€, αφορά σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τιμή πώλησης έως 40.000€ και δεν περιλαμβάνει τα plug-in υβριδικά.

Στο πλαίσιο της γενικότερης ανάκαμψης της οικονομίας και στο πακέτο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιδότηση 6.000€. To συνολικό όφελος για τον καταναλωτή φτάνει τα 9.000€ όταν προστεθούν και τα 3.000€ που δίνει ο κατασκευαστής. Παράλληλα προβλέπει μείωση του ΦΠΑ (από το 19% στο 16%) για τα EV και τα υβριδικά, ενώ δημιουργεί αντικίνητρα για τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερο από 95 γρ. CO2/χλμ. αυξάνοντας τους φόρους.

Τα κίνητρα ωφελούν τα φθηνότερα μοντέλα, όπως το επερχόμενο VW ID,.3 το οποίο κοστίζει 29.990 ευρώ αλλά και άλλα μοντέλα όπως το Peugeot e-208 με κόστος 36.600 ευρώ ή το Kia e-Niro στα 34.290 ευρώ (πάντα μιλώντας για την γερμανική αγορά). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακριβά αυτοκίνητα των premium κατασκευαστών μένουν εκτός των οικονομικών ενισχύσεων, ενώ από την Tesla μόνο το βασικό Model 3 βρίσκεται στα 39.990 ευρώ.

Η επιδότηση στην Γαλλία παραμένει η υψηλότερη μέχρι σήμερα και φτάνει έως τα 12.000€ με την στάνταρ συμμετοχή των 7.000€ (+5.000€ όταν υπάρξει απόσυρη παλιάς τεχνολογίας diesel) και για αγορά EV έως 45.000€. Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόγραμμα απόσυρσης για παλιά ντίζελ με μπόνους 5.000€ ή και 7.000€ αν συνδυαστεί με αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα γαλλικά πρακτορεία.

Άποψη: Με τον ένα ή άλλο τρόπο η γερμανική κυβέρνηση (όπως και η γαλλική) προωθεί την ηλεκτροκίνηση. Μένει να δούμε την ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού, την διάρκεια της επιδότησης και τι θα γίνει όταν αυτή διακοπεί. Παράλληλα κάνει ακριβότερη την απόκτηση ενός συμβατικού αυτοκινήτου και ίσως το επόμενο βήμα να είναι η αύξηση στην φορολόγηση της τιμής των υγρών καυσίμων. Αύριο θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις για την χώρα μας σχετικά με τα κίνητρα απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ηλεκτρικού σκούτερ και ποδηλάτου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!