NEA

Σας αρέσει η BMW 02 Reminiscence;

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο virtual μοντέλο που αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο ηλεκτρικό της ΒΜW.

Το 1972 και στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μόναχο η BMW είχε παρουσιάσει το ηλεκτρικό 1602 Elektro-Antrieb. Οι οποίοι διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, ακριβώς απέναντι από τα κεντρικά γραφεία της BMW και αν θυμάστε επισκιάσθηκαν από την υπόθεση ομηρίας των Ισραηλινών αθλητών.

Η BMW 1602e είχε έναν ηλεκτροκινητήρα της Bosch με ισχύ 43 ίππους, ο οποίος τροφοδοτείτο με ηλεκτρική ενέργεια από μία συστοιχία από 12 μπαταρίες 12 V, (δηλ. συνδεδεμένες απλές μπαταρίες αυτοκινήτων). Το συνολικό τους έφτανε τα 350 κιλά και η αυτονομία τα 60 χιλιόμετρα. Η επιτάχυνση για το 0-48 χλμ./ώρα ήταν στα 8 δλ. με τελική στα 100 χλμ./ώρα.

Η 1602 ήταν ένα πειραματικό μοντέλο και δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή. Ωστόσο, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ανεξάρτητο ταλαντούχο σχεδιαστή David Obendorfer για να μας παρουσιάσει μια μοντέρνα εκδοχή της 1602 που είχε βασιστεί την τριάρα της εποχής εκείνης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Κε Μαρινόπουλε, επίσης κάποια στιγμή – αν σας βολέψει – να κάνετε τεστ τα καινούργια jeep compass που κατασκευάζονται Ιταλία, με τις καινούργιες μηχανές 1.3 turbo βενζίνης. Εχουν πολύ καλές τιμές προσφοράς και αναρωτιέμαι αν είναι ανταγωνιστικά ή ξεπερασμένα.

  2. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο, αλλά το παγκόσμιο target group που θέλει αυτοκίνητο με δύο πόρτες μόνο, και ταυτόχρονα απευθύνεται στην μεσαία τάξη, έχει μειωθεί κατά πολύ . Οπότε τέτοια project δεν κόβουν αρκετά κομμάτια για να δικαιολογήσουν το κόστος τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!