NEA

Η Lamborghini Sian και σε Roadster. Για μόλις 19 «κοινούς» θνητούς.

Πρόκειται για το ισχυρότερο open-top αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η ιταλική φίρμα.

Αν νομίζετε πως η Ferrari 812 GTS με τα 800 άλογα είναι το ισχυρότερο roadster στον πλανήτη η Lamborghini έρχεται για να σας αλλάξει γνώμη. Κάτι που ήταν αναμενόμενο από την στιγμή που είχε ανακοινωθεί πως θα υπάρξει roadster εκδοχή της Sian με το ίδιο εξηλεκτρισμένο ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων.

Ο οποίος αποδίδει 785 άλογα στις 8.500 σ.α.λ. αλλά με την συνδρομή ενός ηλεκτροκινητήρα 34 ίππων η συνδυασμένη ισχύς ανεβαίνει στα 819 άλογα. Αξιοσημείωτο είναι πως το υβριδικό 48βολτο σύστημα δεν χρησιμοποιεί κάποια μπαταρία λιθίου αλλά τεχνολογία υπερπυκνωτή που έχει την ιδιότητα να φορτίζει/ εκφορτίζει ταχύτατα και να αποθηκεύει δεκαπλάσια ενεργειακή ισχύ.

Έτσι, προσφέρεται μια λειτουργία ως boost για ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. και μια τελική στα 350 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα το ηλεκτρικό μοτέρ επιτρέπει επιτόπιους ελιγμούς με ηλεκτρική κίνηση, ενώ ευνοεί τις επιδόσεις αφού το όλο υβριδικό κύκλωμα δεν ξεπερνά τα 34 κιλά.

Σχεδιαστικά η Sian μας παραπέμπει στο μοτίβο της Countach με τις χαρακτηριστικές εξαγωγές αέρα στην πλάτη της και τα εξαγωνικά πίσω φωτιστικά σώματα. Υπάρχει ειδική αεροδυναμική μελέτη ώστε ακόμη και δίχως την οροφή η απόδοση της Sian να μην επηρεάζεται στο ελάχιστο. Όσο για την τιμή, ποιος πραγματικά νοιάζεται; Εκτός και αν είστε ένας από εκείνους τους 19 «κοινούς» θνητούς…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button