NEA

Παραπλανά η Tesla σχετικά με την προώθηση του Autopilot;

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει μια δίκη στη Γερμανία σχετικά με τον τρόπο που διαφημίζει η Tesla την αυτόνομη οδήγησή της.

Η Tesla είναι ένα θαύμα της εποχής για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά πολύ συχνά κατακρίνεται τόσο για τις υπερβολές όσο και για την ποιότητα των προϊόντων της. Επίσης, η φούσκα που κρύβεται πίσω από τα οικονομικά μιας εταιρίας με τεράστιες ζημιές είναι μια άλλη ιστορία.

Τώρα, η Tesla διαφημίζει το Autopilot ως ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα που κάνει πολλά περισσότερα από ότι φαίνεται. Αυτά μπορεί να ισχύουν στην πράξη και να πληρούν τους αμερικανικούς νόμους, αλλά στην Ευρώπη τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά. Έτσι, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση από τη Γερμανία μαζί με την επιτροπή ανταγωνισμού και διάφορες άλλες επιχειρήσεις μήνυσαν την Tesla.

Όπως επισημαίνεται από τον δικηγόρο της οργάνωσης, δεν υπάρχει καν ένα νομικό πλαίσιο για αυτόνομη οδήγηση μέσα σε αστικό πεδίο στην Γερμανία, ενώ πολλές από τις λειτουργίες που διαφημίζονται, στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν.

Η Tesla προσφέρει το Autopilot σε κάθε της νέο μοντέλο και το ενεργοποιεί μετά από μια υψηλή χρέωση (περίπου στις 6.000 δολάρια μέσω της εφαρμογής Full Self Driving) «για ένα πλήρες πακέτο αυτόνομης οδήγησης» που ωστόσο ο οδηγός θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή και να πρέπει να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Αν τελικά το δικαστήριο δικαιώσει την οργάνωση, η Tesla θα πρέπει να αποσύρει από τις διαφημίσεις της ότι σχετίζεται με το Autopilot. Από την άλλη, ο Elon Musk βγαίνει και λέει πως μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσει να προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5.

Προσωπικά θεωρώ πως η Tesla σε μερικά χρόνια θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και θα βρεθεί υπό τρομερή πίεση για να αντιμετωπίσει τα ηλεκτρικά του ανταγωνισμού που σε πολλές περιπτώσεις θα είναι πιο ελκυστικά.

upd: Τελικά, το γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η ονομασία «Autopilot» στα Tesla είναι παραπλανητική διαφήμιση. Η φίρμα πρέπει επομένως να αφαιρέσει τον όρο από τον ιστότοπό της. Μια κατάσταση που ενδέχεται να επαναληφθεί στη Βρετανία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!