ΑΓΩΝΕΣ

Η DS Automobiles κατακτά ξανά το πρωτάθλημα ABB FIA FORMULA E με τον Antonio Felix Da Costa πρωταθλητή στους οδηγούς

Ο 9Ος γύρος του Πρωταθλήματος ABB FIA FORMULA E, βρήκε την DS Automobiles να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα, ενώ ταυτόχρονα ο Antonio Felix Da Costa κατέκτησε τον Τίτλο στο Πρωτάθλημα των Οδηγών στο Tempelhof. Μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια, αφού ο έτερος οδηγός της DS Automobiles Jean-Éric κέρδισε τον αγώνα.

Με 236 πόντους, στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών (115 πόντους διαφορά από τον δεύτερο) και 156 πόντους o Antonio Felix Da Costa στο Πρωτάθλημα των Οδηγών (76 πόντους διαφορά από τον έτερο οδηγό της ομάδας – δεύτερο στη βαθμολογία Jean-Éric), η DS Automobiles και ο Antonio Felix Da Costa κατάφεραν να εξασφαλίσουν και τα δύο πρωταθλήματα, δύο γύρους πριν το φινάλε της φετινής ιδιαίτερα απαιτητικής σεζόν. Ο Jean-Éric Vergne είναι επικεφαλής για τους δύο τελευταίους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Αυγούστου. Οι συνεχόμενες επιτυχίες είναι το επιστέγασμα της τεχνογνωσίας της DS Automobiles στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και η μεταφορά της, στα ηλεκτρικά της μοντέλα, όπως για παράδειγμα το DS 3 Crossback E-Tense.

Jean-Éric Vergne, Ρ1: “Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Antonio σήμερα, έκανε μια φανταστική δουλειά και άξιζε να κερδίσει, οπότε του οφείλουμε ένα μεγάλο χειροκρότημα! Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα και όλους γύρω μου, που εργάζονται τόσο σκληρά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο ένας δίνει ώθηση στον άλλον για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και να κάνουμε πάντα βήματα προς τα εμπρός. Κερδίσαμε τον τίτλο των οδηγών τρεις φορές στη σειρά και τον τίτλο των ομάδων, οπότε σήμερα δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα, εκτός από το να συνεχίσω να αγωνίζομαι με αυτήν την απίστευτη ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.”

Antonio Felix Da Costa, P2: “Έχω κερδίσει σημαντικούς αγώνες στη ζωή μου, αλλά ποτέ ένα πρωτάθλημα της FIA. Αυτό το πρωτάθλημα έχει 24 οδηγούς που βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο, οπότε η κατάκτηση του Τίτλου είναι ακόμη πιο σημαντική. Νόμιζα ότι δούλευα σκληρά μέχρι την στιγμή που ήρθα στην DS Automobiles. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που ήμουν στην ομάδα, είπα “τώρα καταλαβαίνω γιατί κατακτάτε Τίτλους”. Ο JEV είναι ένας καταπληκτικός teamate και ένας άξιος πρωταθλητής, με βοήθησε τόσο πολύ και δεν θα μπορούσα να επιτύχω τίποτα χωρίς αυτόν και την ομάδα. Ευχαριστώ πολύ όλους στην ομάδα, είστε απίστευτοι.”

BERLIN TEMPELHOF AIRPORT, GERMANY – AUGUST 09: Antonio Félix da Costa (PRT), DS Techeetah, 2nd position during the Berlin ePrix IV at Berlin Tempelhof Airport on Sunday

Mark Preston, Διευθυντής ομάδας DS TECHEETAH: “Ευχαριστώ, συγχαρητήρια και πολλές ευχές σε όλους – από τις πίστες μέχρι τα γραφεία, τα εργαστήρια και την υποστήριξη που λαμβάνουμε από όλους. Τίποτε από αυτά δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς να έχουμε νιώσει την απογοήτευση, να έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τα προβλήματα στην πορεία και να μην αφήνουμε τίποτα και κανέναν να μας καταβάλει. Έχουμε επίσης έναν καταπληκτικό κατασκευαστή, την DS Automobiles που μας υποστηρίζει σε όλους τους τομείς. Σας ευχαριστώ όλους.”

Xavier Mestelan Pinon, DS Performance Director: “Είναι μια ιστορική στιγμή για την DS Automobiles. Μετά την κατάκτηση και των δύο Τίτλων την περασμένη σεζόν, είμαστε και πάλι Πρωταθλητές στους Κατασκευαστές και στους Οδηγούς σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Φυσικά, το οφείλουμε στους οδηγούς μας, στην τεχνογνωσία μας, αλλά κυρίως σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτήν την φανταστική αθλητική περιπέτεια. Μαζί έχουμε δημιουργήσει έναν μηχανισμό που κερδίζει και αυτοί οι νέοι τίτλοι είναι η πολύτιμη ανταμοιβή για όλους μας. Σήμερα είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τον καθένα ξεχωριστά. Η συνεργασία της DS Automobiles και της TECHEETAH είναι άκρως επιτυχημένη. Το έχουμε αποδείξει, με τέσσερις τίτλους στο παλμαρέ μας.”

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button