NEA

Φήμες για μια Mitsubishi δίχως SUV στην Ευρώπη

Φήμες αναφέρουν πως ο επαναπροσδιορισμός της Mitsubishi στην Ευρώπη ενδεχομένως θα περιλαμβάνει την διακοπή της εισαγωγής SUV στην ευρωπαϊκή αγορά από το ερχόμενο φθινόπωρο, σύμφωνα με την Automotive News Europe.

Η στρατηγική αυτή είχε άλλωστε ανακοινωθεί από την συμμαχία (Renault-Nissan-Mitsubishi) που εν ολίγοις έλεγε πως η Mitsubishi θα περιορίσει την παρουσία της στην Ευρώπη και πως θα εστιάσει στην Ασία. Έτσι, οι Ιάπωνες θα προχωρήσουν στην διακοπή της εισαγωγής των SUV της (Outlander, ΑSX και Eclipse Cross) και στην γκάμα θα παραμείνουν τα L200 και Space Star.

Τα τρία αυτά SUV πάντως αντιπροσώπευαν το 64% των πωλήσεων της εταιρίας στην Ευρώπη, με 53.242 μονάδες για τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς που διανύουμε. Η παύση της εισαγωγής των μοντέλων αυτών στην Ευρώπη θα εξοικονομήσει χρήματα για την Mitsubishi από την υποχρέωση να τα εξελίξει ώστε να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς για τους ρύπους.

Η Automotive News αναφέρει πως η απόφαση της Mitsubishi έχει δημιουργήσει την δυσαρέσκεια των αντιπροσωπειών αφού δεν βλέπουν κανένα λόγο γιατί να μην διατίθεται το Eclipse Cross ή το δημοφιλές Outlander PHEV. Από την άλλη, υπήρχαν πλάνα για το νέο Outlander που θα αντικαθιστούσε το ASX. Πάντως, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το μέλλον της Mitsubishi στην Ευρώπη, αν θα επιστρέψει με νέα μοντέλα, αν θα έχει παρουσία μόνο με ηλεκτρικά ή αν στην ακραία περίπτωση θα αποχωρήσει εντελώς.

Από ελληνικής πλευράς πρόσφατα υπήρξε σχετική ανακοίνωση από τον όμιλο Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, Επίσημος Εισαγωγέα της Mitsubishi Motors από το 1963 στην Ελλάδα, στην οποία αναφέρεται η δέσμευσή και η υποστήριξη τόσο τις πωλήσεις των διαθέσιμων μοντέλων της μάρκας όσο και τις υπηρεσίες after sales μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!