NEA

Kia Sorento PHEV: Έρχεται στις αρχές του 2021

Μία σημαντική προσθήκη ετοιμάζεται να δεχτεί στην Ευρωπαϊκή της φαρέτρα η Kia, με την έλευση της plug-in υβριδικής έκδοσης του μεγάλου της SUV.

Η εξέλιξη του εν λόγω μοντέλου δεν αποτελεί είδηση, αφού εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε γράψει για αυτό. Πλέον όμως η Κορεατική εταιρία δρομολογεί τις εξελίξεις ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να το δούμε στις Ευρωπαϊκές αγορές. Για την ακρίβεια, το Sorento αποτελεί το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της Kia. Αργότερα, φυσικά, θα ακολουθήσουν και άλλα.

Αναφορικά με το ίδιο, δεν θα είναι μόνο το πιο καθαρό –από άποψης εκπομπών ρύπων- στη γκάμα των εκδόσεων του Sorento αλλά ταυτόχρονα και το ισχυρότερο. Κάτω από το καπό του θα φέρει ένα τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο T-GDi, 1,6 λίτρων και 180 PS, το οποίο συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 90 PS. Συνολικά, η ισχύς των δύο αυτών συνόλων θα ανέρχεται στα 265 PS και η ροπή τους στα 350 Nm.

Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων. Όσο για την κατανάλωση, η εταιρία υποστηρίζει πως οι χρήστες του αυτοκινήτου θα μπορούν να κινούνται σε μικρές διαδρομές αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνουν βενζίνη. Για την ακρίβεια, το Sorento PHEV εφοδιάζεται με έναν υδρόψυκτο συσσωρευτή 13,8 kWh, που παρέχει ενέργεια αρκετή για αρκετές δεκάδες ηλεκτρικά χιλιόμετρα.

Το άλλο καλό είναι πως αυτός ο συσσωρευτής βρίσκεται τοποθετημένος κάτω από το πάτωμα της καμπίνας των επιβατών και έτσι δεν περιορίζει τους προσφερόμενους αποθηκευτικούς χώρους. Μάλιστα όσοι επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν το αυτοκίνητό τους και σε επταθέσια διαμόρφωση, με την προσθήκη της τρίτης σειράς θέσεων. Το μόνο που αναμένουμε να δούμε είναι το που θα διαθέσει η Kia το νέο της μοντέλο, καθώς προς στιγμή αναφέρει ότι θα το φέρει στις αρχές του 2021 σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Πραγματικά πολύ premium τα τελευταία ΚΙΑ. Οι κορεάτες έχουν κάνει μεταγραφή τους καλύτερους σχεδιαστές στον κόσμο ? Κάπου έβλεπα ένα video στο you tube 3 χρόνια γυρισμένο, όπου μιλούσαν σχεδιαστές του νέου jeep και παραδέχονταν ότι οι καλύτεροι συνάδελφοί τους έχουν “στρατολογηθεί” από εταιρείες της νότιας κορέας. Αυτό ισχύει και για LG και Samsung όπου είναι αχτύπητοι στον σχεδιασμό τα τελευταία χρόνια. Κάποτε λέγαμε ιταλικό design, τώρα θα λέμε premium κορεάτικος σχεδιασμός. Ο κόσμος άλλαξε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!